אם נותר לכם שורש או ממרח חזרת לאחר הפסח, או אם במקרה הצטיידתם במזונות הבריאים הללו ללא קשר לחג - תוכלו להכין מהם בקלות את עוגת החזרת ותפוחי האדמה שופעת הבריאות והטעם הזאת, שיכולה לשמש כתוספת למנות שונות, בעזרת המתכון הפשוט והקליל הבא.
מקור תמונה:
food 52
רכיבים לעוגת חזרת ותפוחי אדמה:
אופן הכנת העוגת חזרת ותפוחי אדמה:
-
הרתיחו את תפוחי האדמה עד שיתבשלו, ולאחר מכן נקזו החוצה את המים.
-
רסקו ומעכו את תפוחי האדמה עד שיוותרו נקיים מגושים, הוסיפו אליהם את החמאה והשמנת וערבבו ליצירת תערובת בעלת מרקם קרמי.
-
הוסיפו לתערובת את ממרח החזרת (עשו זאת במתינות ועל פי טעמכם, כדי שהעוגות לא תהיינה חריפות מדי).
-
בעזרת כף או כפית, העבירו את התערובת אל תוך טבעות אפייה לפי מספר העוגות הרצויות, והכניסו אותן למקרר למשך כ-30 דקות.
-
הוציאו את העוגות מן המקרר, הפרידו אותן מן הטבעות והניחו במחבת. טגנו אותן קלות עד שהן מתחילות להשחים משני הצדדים.
-
תבלו במעט מלח ופלפל לפי טעמכם, והגישו כתוספת או כמנה ראשונה לארוחה.