גם מי שלא אוהב ברוקולי ודאי יסתקרן לנסות את קציצות הירק האלה, כי הריח שעולה מהמטבח בזמן שמכינים אותן מעורר תיאבון במיוחד! למעשה, משום שמשולבים בהן תפוחי אדמה וגבינה שאותם ילדים אוהבים מאוד, זאת יכולה להיות מנה טובה כדי להציג בפניהם את הירק הבריא הזה בדרך שהם ישמחו לטעום. אם אתם מכינים אותן עבור עצמכם, תוכלו גם להעשיר את טעמו של המתכון הבסיסי הזה בעזרת 2 תוספות פשוטות.
רכיבים לקציצות ברוקולי וגבינה:
אופן הכנת הקציצות ברוקולי וגבינה:
-
חממו כפית שמן במחבת גדולה ואז הכניסו לתוכה שום ובצל, בשלו למשך 2 דקות על להבה בינונית תוך כדי ערבוב.
-
הוסיפו למחבת את הברוקולי ותבלו עם מלח לפי הטעם. בשלו למשך 3-4 דקות וערבבו באמצע הזמן. בסיום הניחו בצד ותנו לתערובת להתקרר.
מקור תמונה:
tarladalal.com
-
אחרי שהתערובת התקררה, העבירו אותה מהמחבת לקערה גדולה יחד עם תפוחי האדמה והגבינה. ערבבו היטב.
-
חלקו את התערובת ל-4 או 5 חתיכות שוות בגודלן וחממו במחבת את שמן הזית שנותר.
-
טגנו את קציצות הירק במחבת עד שהן מקבלות צבע זהב-חום עמוק מכל צד, העבירו לכלי מרופד בנייר סופג ושיהיה בתיאבון!
טיפ השף:
ניתן להוסיף לתערובת הקציצות כפית של שבבי או מחית צ'ילי וכפית של מחית ג'ינגר כדי להעשיר את טעמן.