הלפת ידועה בטעמה הייחודי וביכולתה לספוח אליה טעמים שונים ומגוונים, והכרישה שמצטרפת אליה במתכון הבא נותנת עקיצה חיננית לתבשיל הקדירה החלבי הנהדר הזה, שמוקרם ברוטב בשמל מגבינה כחולה, נמסה ומגרה.
רכיבים לבשמל גבינה כחולה:
אופן הכנת הבשמל גבינה כחולה:
-
חממו חלב עם גרגירי פלפל שחור, טימין, בצל ירוק ושום יחד בסיר מעל חום בינוני והסירו רגע לפני הרתיחה.
-
כבו את האש והעבירו את תכולת הסיר לכוס או כלי קיבול אחר.
-
בסיר בינוני המיסו חמאה מעל לחום בינוני, הוסיפו קמח וערבבו יחד במשך 3-5 דקות עד לקבלת גוון חום בהיר.
-
הוסיפו את החלב בהדרגה אגב ערבוב, והנמיכו את גובה הלהבה על מנת שלא יישרף.
-
בשלו וערבבו עוד במשך 5-10 דקות עד שהתערובת מתעבה, כבו את האש, הוסיפו גבינה כחולה, שמנת, פלפל לבן, מלח ואגוז מוסקט וערבבו היטב שוב.
-
הניחו בצד עד להרכבת המנה.
אופן הכנת התבשיל קדירה:
-
חממו את התנור לטמפרטורה של 180 מעלות ושמנו תבנית בגודל 25X35 ס"מ.
-
הכניסו לסיר את הלפת, כסו אותה במים ובשלו מעל אש גבוהה עוד כ-5-6 דקות לאחר שהמים רתחו.
-
העבירו את הלפת למסננת, ובינתיים טגנו קלות את הכרישה עם החמאה, הטימין, המלח והפלפל הלבן במשך כ-2 דקות.
-
ערבבו את הכרישה והלפת יחד, הניחו בתבנית וצקו את הבשמל מעל הכל, ערבבו שוב והכניסו לתנור לאפייה של כ-30 דקות.
-
הוציאו מהתנור והגישו חם.