header

מתכון למרק מיסו יפני עם אטריות

מקורו של המרק הנהדר הזה הוא ביפן, והשילוב המנצח בין אטריות אורז לבין מרק ירקות צח יוצר מנה נפלאה שתחמם אתכם בחורף ותרחיק צינונים מעיקים. אצות הוואקמה שבמרק נמצאות כיום כמעט בכל חנות, ובזכות הכמות הגדולה של סיבים תזונתיים שיש בהן הן עוזרות לשמור על חילוף חומרים גבוה וגם ידועות כמרחיקות רעלים מהגוף וכירק ים ששומר על בריאות בלוטת התריס והמערכת ההורמונלית. בשילוב עם שאר הרכיבים שתגלו בהמשך, ניתן להכין מרק נהדר עם ניחוח אסייתי שישמור עליכם בריאים ושבעים לאורך זמן.

זמן הכנה: 50 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
מתכון למרק מיסו יפני עם אטריות מקור תמונה: Alpha
רכיבים למרק:
שמן זית - 2 כפות
בצל בינוני - 1 (חתוך דק)
פטרוזיליה - חופן (קצוצה - לקישוט)
מים - 3 כוסות (רותחים)
גבעול סלרי - 1 (חתוך דק)
פטריות שיטאקה - 1 כוס (ללא גבעולים, פרוסים דק)
מרק מיסו - 4 כוסות
טופו רך - 1 כוס (חתוך לקוביות)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
בצל ירוק - חופן (קצוץ - לקישוט)
אטריות אורז - 150 גר'
אופן הכנת המרק:
  1. חממו את השמן בסיר גדול על אש בינונית. הוסיפו את הבצל והסלרי, ותבלו במלח ופלפל. בשלו במשך 5 דקות כדי לרכך את הירקות, תוך ערבוב מדי פעם.
  2. הוסיפו לסיר את הפטריות, עלה דפנה, 2 כוסות מרק מיסו ואת קוביות הטופו. הביאו לרתיחה, הנמיכו את החום ללהבה בינונית, כסו ובשלו במשך 20 דקות.
  3. הנמיכו את החום ללהבה נמוכה וצקו את 2 כוסות מרק המיסו שנותרו לתוך הסיר.
  4. הוסיפו את פתיתי הוואקמה למרק וערבבו בעדינות. כסו את הסיר והמשיכו לבשל על להבה נמוכה במשך 10 דקות נוספות.
  5. בקערה בינונית, השרו את האטריות ב-3 כוסות מים רותחים עד שהן יתרככו, 3-5 דקות. סננו את המים והוסיפו את האטריות לסיר המרק. preperation מקור תמונה: Karin Dalziel
  6. הוציאו מהסיר את עלה הדפנה, חלקו את המרק לקעריות, פזרו מעליו בצל ירוק ופטרוזיליה והגישו חם.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.