כל מי שמתהלך ברחבי איטליה פוגש חלונות ראווה של קונדיטוריות שנותנות הצצה לעוגות וקינוחים מעוררי תיאבון, אך לא רק זאת. מלבד קינוחים עשירים, איטליה, וסיציליה בעיקר, נודעות הודות לארנצ'יני שלהם - מאכל רחוב אהוב המורכב מאורז וגבינה ומהווה תוספת מושלמת לכל ארוחה.
אופן הכנת הריזוטו אפוי:
-
המיסו את החמאה במחבת עם דפנות גבוהות/סיר על להבה בינונית. הוסיפו את השום והבצל וטגנו במשך 5 דקות, או עד שהם יתרככו.
-
הוסיפו לסיר את האורז וטגנו יחד עד שהגרגירים יתחילו להיות שקופים. הוסיפו מים והגבירו את הלהבה לגבוהה. בשלו עד שמרבית הנוזלים ייספגו באורז.
-
הוסיפו מרק ירקות וחלב וערבבו היטב. הנמיכו את הלהבה לבינונית, כסו ובשלו במשך 30-40 דקות, או עד שכל הנוזלים ייספגו באורז והוא יתרכך. העבירו את האורז המוכן לקערה.
אופן הכנת התערובת אורז:
-
ערבבו את כל הרכיבים יחדיו ולאחר מכן הוסיפו אותם לקערה עם אורז הריזוטו. ערבבו היטב והכניסו למקרר למשך 3 שעות לפחות (עדיף למשך הלילה).
אופן הכנת הציפוי:
-
ערבבו קמח, מלח ופלפל בקערה אחת. בקערה נפרדת טרפו ביצים ובקערה שלישית הכניסו את פירורי הלחם.
-
חממו שמן לטיגון עמוק בסיר קטן והוציאו את תערובת הריזוטו מהמקרר.
-
בעזרת כף גלידה, או כל כף עמוקה אחרת, צרו כדורים אחידים בגודלם מתערובת האורז.
-
צפו כל כדור בקמח ולאחר מכן בביצים ופירורי לחם, והכניסו אותם למחבת עם שמן לטיגון. טגנו עד שהכדורים מזהיבים מכל צדיהם, הוציאו אותם מן המחבת, הניחו על נייר סופג והגישו חם לצד רטבים אהובים.