אם אתם בדרך כלל אוכלים בבית סלטי ירקות בנפרד וסלטי פירות בנפרד, הגיע הזמן שתגלו איזו חגיגת טעמים של מתוק ומלוח אפשר לקבל משילוב רכיבים שכאלו במנה אחת. כדי לעזור לכם לעשות זאת, אתם מוזמנים לנסות את המתכון הבא לסלט פנצנלה איטלקי עשיר. בבסיסו, המתכון כולל לחם מיובש, עגבניות ובצל ברוטב חמוץ ושמן זית, אך הוא מקבל שדרוג נהדר מתותים, גבינת פטה עדינה ונגיעה של דבש מתקתק. אם אתם מחפשים דרך להפתיע את האורחים ובלוטות הטעם שלכם, זה הסלט בשבילכם!
רכיבים למתכון לסלט פנצנלה:
לחם איטלקי - ½ - ¼ כיכר, בהתאם לכמות הקרוטונים הרצויה
אופן הכנת המתכון לסלט פנצנלה:
-
חממו מראש תנור ל-190 מעלות ורפדו תבנית בנייר אפייה.
-
ערבבו בקערה גדולה 2 כפות שמן זית, אבקת שום ובצל, מלח ופלפל. הוסיפו את קוביות הלחם וערבבו עד שהן מקבלות ציפוי אחיד, אם יש צורך, הוסיפו עוד תיבול ושמן.
-
סדרו את קוביות הלחם על התבנית המרופדת בשכבה אחידה, שמרו את הקערה עם השמן והתבלינים בצד, והכניסו את התבנית לתנור החם למשך כ-10 דקות עד לקבלת קרוטונים ברמת הפריכות הרצויה.
-
העבירו קרוטונים בכמות הרצויה בחזרה לקערה, הוסיפו את שאר רכיבי הסלט למעט שמן הזית, הדבש והחומץ, וערבבו היטב.
-
טרפו בקערה קטנה את החומץ עם שאר שמן הזית והדבש. זלפו את התערבות באופן אחיד מעל הסלט, ערבבו קלות והגישו.