אם אתם מחפשים סיום מתוק ומיוחד לארוחה – נסו את המתכון הבא ל"עוגת אהבה פרסית". העוגה מלאת הניחוחות והטעמים הזו מחביאה בתוכה תבלינים שלא ניתן למצוא במתכוני קינוחים אחרים, והיא תבטיח לכם סיום נפלא לכל אירוח שיגרום לכולם לבקש תוספת.
מקור תמונה:
telegraph
אופן הכנת העוגה:
-
חממו את התנור ל-160 מעלות, שמנו תבנית בעגולה בקוטר 22 ס"מ ורפדו אותה בנייר אפייה.
-
בקערה גדולה, ערבבו יחד חמאה וסוכר לקבלת תערובת אחידה.
-
הוסיפו לקערה את הביצים וערבבו יחד.
-
הוסיפו את ההל לתערובת בקערה יחד עם קמח, אבקת שקדים, גרידת לימון, מיץ לימון, מי ורדים, אבקת אפייה ומלח וערבבו היטב.
-
צקו את הבלילה לתוך התבנית המרופדת בנייר אפייה ואפו במשך 45 דקות או עד שקיסם שתנעצו במרכז העוגה ייצא יבש ונקי. בינתיים הכינו את הזיגוג וציפוי הסוכר.
אופן הכנת הסירופ וזיגוג:
-
הכניסו 2 כפות סוכר, מיץ מ-½ לימון ו-½ וכף מי ורדים לסיר קטן, והניחו על להבה בינונית תוך ערבוב עד שהסוכר יימס.
-
הוציאו את העוגה מהתנור, שחררו אותה מהתבנית וצרו חורים בחלקה העליון באמצעות שיפוד.
-
צקו את הזיגוג מעל כל שטח פני העוגה עד שהוא ייגמר.
-
הכניסו 150 גר' אבקת סוכר ו-2 כפיות מים קרים לקערה וערבבו לקבלת מחית לבנה, חלקה ומעט סמיכה.
-
הניחו את העוגה בצד לקירור מלא, ולאחר שהיא תהיה קרירה, זלפו מעליה את ציפוי הסוכר ועטרו בעלי כותרת ופיסטוקים.
טיפ השף:
ניתן לקשט בעזרת 2 כפיות של עלי כותרת של ורד מיובשים.