לקראת סוף הקיץ, ממש רגע לפני שהשזיפים נעלמים לנו מהמדפים, חותמים את הקיץ עם מתכון לעוגת שזיפים מיוחדת שגם אלו שלא חובבים גדולים של קינוחים עם פירות לא יוכלו לסרב לחתיכה קטנה ממנה.
בקערה גדולה ערבבו יחד קמח, אבקת אפייה, הל, קינמון, אגוז מוסקט ומלח.
מקור תמונה: onceuponachef
הכניסו חמאה וכוס סוכר לקערת מיקסר, ערבלו בעזרת המקצפים עד להטמעת הסוכר בחמאה והגדלת נפח התערובת במעט.
מקור תמונה: onceuponachef
הוסיפו את הביצה ותמצית הווניל לקערת המיקסר תוך הנמכת מהירות ההקצפה לנמוכה, עד לאיחוד של כל הרכיבים יחדיו.
מקור תמונה: onceuponachef
הוסיפו בהדרגה לקערת המיקסר את תערובת הקמח לסירוגין עם החלב תוך כדי הקצפה במהירות נמוכה עד לקבלת תערובת חלקה, יציבה ותפוחה.
מקור תמונה: onceuponachef
העבירו את בלילת העוגה לתבנית עגולה או מלבנית, הניחו את השזיפים מעל התערובת כך שקליפת הפרי תהיה מופנית כלפי חוץ, פזרו את כפות הסוכר מעל הפירות והכניסו לתנור.
אפו כ-60-70 דקות בתנור עד שהחלק העליון של העוגה יקבל גוון זהוב והמרכז יציב ולא נוזלי.
הוציאו את העוגה לצינון ולאחר מכן שחררו אותה מהדפנות על-ידי העברת סכין חדה מסביב לשולי התבנית. הגישו את העוגה לאחר קירור מלא.