header

מתכון לתבשיל בטטה וחומוס פיקנטי

תבשיל הצ'ילי המסורתי מוכן בסיר גדול עם בשר, שעועית ופלפל חריף שלא מותיר אף אחד אדיש. הגרסה שלפניכם למנה האהובה אינה מכילה בשר ולא תגזול מכם זמן רב, ובסוף הכנת המתכון תוכלו ליהנות מצלחת גדושה בצבעים וטעמים נפלאים.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לתבשיל בטטה וחומוס פיקנטי מקור תמונה: twopeasandtheirpod
רכיבים לתבשיל בטטה:
שמן זית - 2 כפות
בצל - 1 (קטן, קצוץ)
בטטה - 2 כוסות (חתוכה לקוביות)
גמבה אדומה - 1 (ללא חרצנים, קצוץ)
שיני שום - 2 (כתושות)
פלפל חריף - 1 (קטן, קצוץ)
מרק ירקות - 3 כוסות (ניתן להכין מ-3 כפיות אבקת מרק ירקות שיומסו ב-3 כוסות מים)
עגבניות - 420 גר' (חתוכות לקוביות)
גרגירי חומוס - 420 גר' (מבושלים, מסוננים מנוזלים - ניתן להשתמש בחומוס מקופסת שימורים)
אבקת צ'ילי - 2 כפיות
כמון - 2 כפיות
פפריקה - ½ כפית (מעושנת)
פלפל קאיין - ¼ כפית (לא חובה)
כוסברה - ¼ כוס (טרייה, קצוצה)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת התבשיל בטטה:
  1. בסיר גדול, חממו שמן זית על להבה גבוהה.
  2. הוסיפו לסיר בצל, בטטה ופלפל מתוק. בשלו את הירקות יחד כ-5 דקות או עד שהבצל יתרכך. הוסיפו לסיר את השום והפלפל החריף ובשלו במשך 2 דקות נוספות.
  3. הוסיפו לסיר את מרק הירקות, קוביות עגבנייה, גרגירי חומוס, אבקת צ'ילי, כמון, פפריקה ופלפל קאיין. כסו את הסיר והנמיכו את הלהבה לנמוכה-בינונית. בשלו את הרכיבים יחד במשך 40 דקות או עד שהבטטה תתרכך והתבשיל יסמיך.
  4. לאחר 40 דקות, הוסיפו לסיר כוסברה, מלח ופלפל וערבבו היטב. הגישו חם.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.