תבשיל הצ'ילי המסורתי מוכן בסיר גדול עם בשר, שעועית ופלפל חריף שלא מותיר אף אחד אדיש. הגרסה שלפניכם למנה האהובה אינה מכילה בשר ולא תגזול מכם זמן רב, ובסוף הכנת המתכון תוכלו ליהנות מצלחת גדושה בצבעים וטעמים נפלאים.
אופן הכנת התבשיל בטטה:
-
בסיר גדול, חממו שמן זית על להבה גבוהה.
-
הוסיפו לסיר בצל, בטטה ופלפל מתוק. בשלו את הירקות יחד כ-5 דקות או עד שהבצל יתרכך. הוסיפו לסיר את השום והפלפל החריף ובשלו במשך 2 דקות נוספות.
-
הוסיפו לסיר את מרק הירקות, קוביות עגבנייה, גרגירי חומוס, אבקת צ'ילי, כמון, פפריקה ופלפל קאיין. כסו את הסיר והנמיכו את הלהבה לנמוכה-בינונית. בשלו את הרכיבים יחד במשך 40 דקות או עד שהבטטה תתרכך והתבשיל יסמיך.
-
לאחר 40 דקות, הוסיפו לסיר כוסברה, מלח ופלפל וערבבו היטב. הגישו חם.