לא משנה כמה מרכיבים ותבלינים נוסיף לסלט שלנו, מה שחשוב באמת הוא טריותם של הירקות השונים המקנים לו טעמים נפלאים שאין להם כל תחליף. לכן, מומלץ לנצל את שיא עונתו של הסלרי הנפלא כדי להפיק ממנו את המיטב עם מתכון הסלט הטעים והמרענן הבא.
מקור תמונה:
James Ransom
אופן הכנת הסלט:
-
הכניסו לקערה גדולה את השומר, הסלרי, הצנון והחסה וערבבו.
-
חממו מחבת קטנה על אש בינונית והוסיפו אליה את זרעי הצ'יה עד לקלייה קלה.
-
הוציאו את זרעי הצ'יה הקלויים וערבבו אותם בקערה נפרדת יחד עם אגוזי הלוז, ½ כפית מלח ופלפל שחור.
-
הוסיפו לקערה את הבצל הקצוץ, חומץ השרי/מיץ לימון, שמן הזית והחרדל וערבבו עד לקבלת תערובת אחידה.
-
זלפו מעט מן הרוטב על הסלט והוסיפו לו את יתר המלח על פי טעמכם האישי. בתיאבון!