מתכון לסלט הדרים מפתיע ומרענן ממש כמו במסעדות יוקרה, מנת גורמה בעלת טעמים מיוחדים שישארו איתכם לזמן רב.
אופן הכנת האשכולות משומשום:
-
חממו תנור לחום של 180° מעלות.
-
טרפו את חלבון הביצה בקערה קטן עד שיווצר מעט קצף, הוסיפו פנימה את הסוכר, המלח, הקינמון, הציפורן ואגוז המוסקט.
-
הוסיפו את השומשום וערבבו עד שכולם יְצוּפּוּ בתערובת.
-
בעזרת כף, צרו מתערובת השומשום אשכולות קטנים, סדרו אותם על תבנית עם נייר אפייה.
-
אפו את האשכולות, תוך הפיכתם מדי פעם, במשך 10 דקות, עד להזהבה.
אופן הכנת הרוטב:
-
חממו במחבת קטנה את השמן, הוסיפו את השומר הקצוץ, הבצל, הג'ינג'ר וזרעי השומר.
-
ערבבו את תוכן המחבת לעיתים קרובות, טגנו במשך 8-10 דקות עד לריכוך (אל תתנו לתערובת להשחים!). הוסיפו את החומץ והדבש, תבלו במלח ופלפל.
אופן הכנת הסלט הדרים:
-
גרדו בעדינות כפית אחת מהתפוז והניחו בצד.
-
קלפו את כל פירות ההדר, הפרידו את הפלחים והעבירו אותם לקערה.
-
ערבבו את פירות ההדר עם העלים, הפטרוזיליה, עלי השומר והרוטב.
-
הגישו בתוספת אשכולות השומשום.
מקור: אורית גוזלן