המתכון המפתיע לטבעות פירה הבא יגרום לילדים להתאהב בתפוחי אדמה, יחדש לכם את הרפרטואר במטבח ויהפוך את המנה שלכם לדבר הכי חם על השולחן. המתכון עובד טוב מאוד גם עם שאריות של פירה, אך הוא טעים במיוחד עם פירה טרי.
רכיבים לטבעות תפוחי אדמה:
אופן הכנת הטבעות תפוחי אדמה:
-
בשלו את תפוחי האדמה על אש בינונית עד גבוהה במשך כ-20 דקות, עד שיתרככו.
-
סננו את המים והחזיקו את תפוחי האדמה לסיר.
-
הוסיפו את החמאה והשמנת לסיר תפוחי האדמה, ומעכו אותם בעזרת ממחה ידני.
-
קפלו את הבצלים והעירית לתוך הפירה, תבלו עם מלח ופלפל לפי הטעם.
-
העבירו את הפירה לתבנית אפייה, פזרו אותו בצורת שכבה בעובי ½1 סנטימטרים. צננו את הפירה במקרר 4-6 שעות עד אשר יתקרר.
-
בזמן שהפירה מתקרר, ערבבו יחד בקערה קטנה את שני סוגי הקמח, אבקת השום, אבקת הבצל והפפריקה.
-
הניחו את הטבעות המצופות בתבנית אפייה עם נייר אפייה, וקררו אותן במקפיא כ-4 שעות עד אשר יקפאו לגמרי.
-
אחרי שהטבעות קפאו, חממו את השמן בסיר עמוק.
אופן הכנת המטבל וסיום המנה:
-
בזמן שהשמן מתחמם, העבירו את כל המצרכים למטבל לקערה וערבבו היטב יחד.
-
אחרי שהשמן התחמם, טיבלו בעדינות את הטבעות בשמן עד אשר יזהיבו. טגנו מספר טבעות בכל פעם.
-
העבירו את הטבעות המטוגנות לצלחת עם נייר סופג.
-
להגיש חם לצד המטבל הקריר.
מקור: אסנת פלד