במתכון שלפניכם נדמה שאין דבר טבעי יותר מלקחת את כיסוני הבצק המופלאים שהמציאו האיטלקים ולעשות מהם מרק משובח. במיוחד כשהכל מוקרם ביוגורט יווני ורק נשאר לטבול בו לחם ולהתנחם בו בערב חורף חם!
אופן הכנת המרק טורטליני:
-
יוצקים שמן זית לסיר גדול ומחממים על אש בינונית עד שהוא מתחמם.
-
מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים כ-5 דקות עד שהם רכים.
-
מוסיפים את עלי הדפנה ופתיתי הפלפל האדום.
-
מוסיפים את קוביות העגבניות וציר הירקות, מערבבים היטב ונותנים למרק להתבשל במשך כ-2 דקות.
-
מוסיפים את הבזיליקום הטרי ומתבלים במלח ובפלפל שחור, לפי הטעם.
-
מבשלים את הכל על אש נמוכה במשך 15 דקות ובסיום מוציאים את עלי הדפנה מהסיר.
-
מרסקים את המרק בעזרת בלנדר ידני או בזהירות מעבירים את המרק לבלנדר, טוחנים ומחזירים לסיר.
-
מוסיפים את היוגורט ומערבבים עד שהוא מתמזג היטב עם המרכיבים.
-
מוסיפים את הטורטליני ומבשלים על אש בינונית-נמוכה עד שהוא מבושל, כ-7-8 דקות.
מקור: שמוליק הכט