מתכון לעוף ותפוחי אדמה מלזי חריף במיוחד עם רוטב קארי. שמה של מנה עשירה זו הוא קארי "שטני" וזאת בשל חריפותה, המתכון הנהדר שלפניכם יכניס את המזרח הרחוק ישר אל המטבח שלכם.
אופן הכנת התבשיל עוף:
-
חממו בסיר כבד את השמן. ברגע שהשמן התחמם, הוסיפו את זרעי החרדל ובשלו אותם עד שישמיעו קולות פצפוץ.
-
הוסיפו את מחית הרוטב לסיר ובשלו כ-10 דקות עד שיתחיל לעלות ריח עז.
-
הוסיפו את חתיכות העוף וכסו אותן עם מחית הרוטב. בשלו במשך 10 דקות נוספות והוסיפו את תפוחי האדמה. ערבבו היטב.
-
הוסיפו לסיר את המים. המים אמורים לכסות בקושי את העוף ותפוחי האדמה. הוסיפו מלח ופלפל לפי הטעם. ערבבו היטב והביאו לרתיחה.
-
לאחר הרתיחה, הנמיכו את האש, כסו את הסיר והניחו לו למשך 20-30 דקות, עד שתפוחי האדמה יתרככו.
-
תקנו את התיבול, הוסיפו את מיץ התמרינדי והחומץ וערבבו היטב.
-
קשטו עם הכוסברה הקצוצה והגישו עם אורז לבן.
אופן הכנת הרוטב:
-
הכניסו את כל המרכיבים לרוטב למעבד מזון והפעילו אותו עד ליצירת מחית אחידה.
מקור: עירית גרטנר