כשהיא אוגרת בתוכה את חום הבישול לאורך זמן, מקנה למנה טעם מתקתק נהדר ומאחדת בין הרכיבים כבלילה אחת סמיכה, אין ספק שהדלעת היא הכוכב האמתי של תבשיל העוף הבא.
אופן הכנת התבשיל דלעת:
-
חממו את התנור ל-180 מעלות.
-
חממו את שמן הזית במחבת עמוקה על אש בינונית, הוסיפו את חתיכות חזה העוף וערבבו אותן יחד עם הקמח עד להשחמתן.
-
הוסיפו למחבת את השום הכתוש והטרגון, ולאחר דקה של בישול מזגו בהדרגה את חומץ התפוחים למחבת.
-
לאחר שכלל הרכיבים הגיעו לרתיחה, העבירו את העוף לקדרה והוסיפו את הגזר, הסלרי והדלעת.
-
הוסיפו לסיר 5 כוסות מים ו-4 כפיות גדושות אבקת מרק עוף.
-
ערבבו את הרכיבים והכניסו את הסיר לתנור למשך כשעה וחצי.
-
את המנה ניתן להגיש כארוחה בפני עצמה או לחילופין כתוספת לצד אורז.