header

מתכון לסלט טאבולה עם שעועית אזוקי וקינואה

מתכון סלט הטאבולה שלפניכם מהווה מעין טוויסט על סלט הטאבולה המוכר לנו מהמסעדות המזרחיות. במקום להשתמש בבורגול, משתמשים בקינואה ושעועית האזוקי מוסיפה מרקמים וטעמים שיגרמו לכם לבקש עוד ועוד. מומלץ להגיש את הסלט עם רוטב כדי לספק לו עניין נוסף, אך הוא מצויין גם ללא הרוטב.
 
זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לסלט טאבולה עם שעועית אזוקי וקינואה
רכיבים לסלט טאבולה:
שעועית אזוקי - ½ כוס (יבשה - או ½1 כוסות שעועית מבושלת)
קינואה - ¾ כוס (לא מבושלת - או ½2 כוסות מבושלות)
עגבניות - 2 (קטנות, קצוצות)
בצלים ירוקים - 3 (גדולים, קצוצים)
פטרוזיליה - 1 כוס (קצוצה דק)
כוסברה - ½ כוס (טרייה, קצוצה דק)
מלח - לפי הטעם
רכיבים לרוטב:
שמן זית - ¼ כוס
שיני שום - 2 (כתושות)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת הסלט טאבולה:
  1. השרו את השעועית במים במשך הלילה שלפני ההכנה.
  2. סננו את השעועית והעבירו לסיר. כסו אותה במים והרתיחו. לאחר ההרתחה הנמיכו את האש לגובה נמוך עד בינוני ובשלו במשך כ-40 דקות. השגיחו על הסיר והוסיפו מעט מים אם צריך.
  3. בשלו את הקינואה עם ¼1 כוסות מים בסיר בינוני. הביאו את הקינואה לרתיחה תוך ערבוב, הנמיכו את האש והמשיכו לבשל כ-20 דקות. הקינואה מוכנה כאשר כל המים נספגו, כמו באורז.
אופן הכנת הרוטב:
  1. ערבבו יחד את כל מרכיבי הרוטב, החומץ, שמן הזית והשום הכתוש, בקערה, או במעבד מזון.
  2. ערבבו את השעועית (שבושלה וסוננה), הקינואה, והירקות החתוכים בקערה, הוסיפו את הרוטב וערבבו היטב.
  3. בדומה לטבולה המוכר, הסלט מצויין כאשר הוא מצונן ויכול להחזיק במקרר בין 5 ל-6 ימים.
מקור: שרה ליבר
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.