header

מתכון לעוגת שזיפים עם פירורי בצק

פירות החורף הנפלאים כבר נמצאים בכל חנות ומומלץ להכין מהם קינוחים צבעוניים וטעימים, כמו העוגה הבאה. השזיפים הנפלאים משנים את צבעם לגוון אדום עמוק במהלך הבישול ומאזנים את פירורי הבצק החומים והמתוקים בצורה נהדרת הן בצבעם והן בטעמם החמצמץ.

זמן הכנה: 35 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לעוגת שזיפים עם פירורי בצק מקור תמונה: Jonathan McPherskesen
רכיבים לפירורי בצק:
קמח - 1 כוס
אגוזי לוז - ½ כוס (קצוצים דק)
מלח - ¼ כפית
קינמון - ¼ כפית
חמאה - 8 כפות (לא מלוחה)
רכיבים למלית שזיפים:
סוכר - ⅓ כוס
קורנפלור - 2 כפיות
קינמון - ¼ כפית
מלח - קמצוץ
חמאה - 2 כפות (לא מלוחה)
שזיפים - 1 קג' (מגולענים וחתוכים לחתיכות בגודל ½1 ס"מ, כ-10 שזיפים קטנים)
אופן הכנת הפירורי בצק:
  1. בקערה בינונית, ערבבו קמח, אגוזים, סוכר חום, מלח, וקינמון.
  2. המיסו את החמאה במחבת בקוטר 25 ס"מ על אש בינונית. הסירו מהאש, ערבבו פנימה את תערובת הקמח וצרו גושים קטנים לאורך המחבת.
  3. החזירו את המחבת לכיריים ובשלו את הבצק על אש נמוכה עד שהוא משחים היטב, 6 עד 9 דקות.
  4. העבירו את הבצק המוכן לקירור על צלחת גדולה.
אופן הכנת המלית שזיפים:
  1. בקערה קטנה, ערבבו קורנפלור, קינמון, ומלח.
  2. הוסיפו לקערה חמאה, שזיפים וסוכר.
  3. העבירו את תערובת השזיפים למחבת רחבה או סיר, שימו אותם על אש נמוכה–בינונית וערבבו עד שהסוכר יימס. preperation מקור תמונה: Brenda Anderson
  4. הגבירו את האש ובשלו את התערובת עד שהשזיפים מתרככים, כ-8-10 דקות.
  5. שימו את הבצק המוכן על המלית, כסו למשך 5 דקות ובשלו על אש נמוכה–בינונית. הגישו חם לצד גלידה קרה.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.