פירות החורף הנפלאים כבר נמצאים בכל חנות ומומלץ להכין מהם קינוחים צבעוניים וטעימים, כמו העוגה הבאה. השזיפים הנפלאים משנים את צבעם לגוון אדום עמוק במהלך הבישול ומאזנים את פירורי הבצק החומים והמתוקים בצורה נהדרת הן בצבעם והן בטעמם החמצמץ.
אופן הכנת הפירורי בצק:
-
בקערה בינונית, ערבבו קמח, אגוזים, סוכר חום, מלח, וקינמון.
-
המיסו את החמאה במחבת בקוטר 25 ס"מ על אש בינונית. הסירו מהאש, ערבבו פנימה את תערובת הקמח וצרו גושים קטנים לאורך המחבת.
-
החזירו את המחבת לכיריים ובשלו את הבצק על אש נמוכה עד שהוא משחים היטב, 6 עד 9 דקות.
-
העבירו את הבצק המוכן לקירור על צלחת גדולה.
אופן הכנת המלית שזיפים:
-
בקערה קטנה, ערבבו קורנפלור, קינמון, ומלח.
-
הוסיפו לקערה חמאה, שזיפים וסוכר.
-
העבירו את תערובת השזיפים למחבת רחבה או סיר, שימו אותם על אש נמוכה–בינונית וערבבו עד שהסוכר יימס.
מקור תמונה:
Brenda Anderson
-
הגבירו את האש ובשלו את התערובת עד שהשזיפים מתרככים, כ-8-10 דקות.
-
שימו את הבצק המוכן על המלית, כסו למשך 5 דקות ובשלו על אש נמוכה–בינונית. הגישו חם לצד גלידה קרה.