קרם ברולה הוא קינוח אהוב במיוחד, אך כמו שהוא טעים הוא גם מורכב להכנה. המתכון הפשוט שתכירו לקרם ברולה מיוחד, שבו הקמח הרגיל מוחלף בקמח תירס, הוא קל להכנה ולא דורש חימום מראש של התנור או אמבטיות מים כמו שדורשים מתכונים מסורתיים אחרים לקינוח הזה.
אופן הכנת הקרם ברולה:
-
לתוך סיר כבד ובינוני (רצוי לא טפלון) ועל אש נמוכה, הכניסו את קמח התירס. הוסיפו את החלב והשמנת וערבבו כל הזמן כדי למנוע גושים.
-
הגבירו את החום לבינוני-גבוה והביאו לרתיחה תוך ערבוב מתמיד.
-
כאשר התערובת רותחת, המשיכו בבישול במשך 2 דקות תוך ערבוב מתמיד.
-
הסירו את התערובת מהאש, הוסיפו לה 2 כפות סוכר, גרידת לימון, חמאה ומלח. ערבבו היטב.
-
חלקו את התערובת בין 2 תבניות חרס קטנות והכניסו את האוכמניות/חתיכות הפרי עמוק לתוך התערובת.
-
כאשר תרצו להגיש את הקינוח הנימוח הזה, השתמשו במבער - חממו את החלק העליון עד להשחמה והגישו בלוויית סירופ מייפל אם תרצו.
מקור תמונה:
Luke Robison