כשאנחנו חושבים על עוגות מסורתיות, אנחנו מדמיינים אותן יוצאות מהתנור, אך כפי שהבנתם עד כה ניתן להכין אותן גם על הכיריים! העוגה הטעימה במתכון הבא משלבת בין סוכר מתוק, פירות חמצמצים ואגוזי מלך נפלאים ליצירת קינוח שהאורחים לא יפסיקו לדבר עליו.
מקור תמונה:
Chiot's Run
אופן הכנת העוגת חמוציות:
-
בקערה בינונית, ערבבו קמח, אגוזים טחונים ואבקת אפייה.
-
בקערה נפרדת, הקציפו ביצים עם שני סוגי הסוכר. הוסיפו חמאה מומסת, ערבבו והוסיפו את החלב.
מקור תמונה:
Laurent Bugnion
-
הוסיפו את התערובת היבשה אל תערובת הביצים, הוסיפו חמוציות וערבבו היטב.
-
חממו מעט חמאה על מחבת בקוטר 24 ס"מ.
-
צקו את התערובת לתוך המחבת החמה, כסו ובשלו במשך 20 דקות על אש נמוכה, עד שהעוגה משחימה וקיסם שמכניסים לתוכה יוצא יבש.
-
לאחר 20 דקות של בישול, הפכו את העוגה על צלחת והחזירו אותה למחבת הפוכה ממה שהייתה. בשלו 5 דקות נוספות, צננו והגישו לשולחן.