header

מתכון לעוגת חמאת בוטנים וגבינת שמנת

הדובדבן שבקצפת היא העוגה הזאת, שאין בה לא דובדבן ולא קצפת, אבל יש בה הרבה שוקולד וחמאת בוטנים, וזה בעצם כל מה שאנחנו רוצים ומבקשים שיהיה במתכון לעוגה מרשימה כזאת.

זמן הכנה: 20 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לעוגת חמאת בוטנים וגבינת שמנת
רכיבים למלית:
שמנת מתוקה - ¼2 כוסות
סוכר חום - ½ כוס
שוקולד מריר - 340 גר' (שבור לחתיכות)
חמאת בוטנים - ½ כוס (טבעית)
רכיבים לעוגה:
קמח - ½2 כוסות
אבקת אפייה - 1 כפית
סודה לשתייה - 1 כפית
מלח - ½ כפית
חמאה - 10 כפות (לא מלוחה, בטמפרטורת החדר)
חמאת בוטנים - ½ כוס (טבעית)
סוכר חום - 500 גר'
ביצים - 4 (גדולות)
תמצית וניל - 1 כפית
ריוויון - 1 כוס
רכיבים לציפוי:
גבינת שמנת - 340 גר'
אבקת סוכר - 2 כוסות (דק במיוחד)
חמאה - 6 כפות (לא מומלחת, בטמפרטורת החדר)
תמצית וניל - 1 כפית
שמנת מתוקה - ¾ כוס (צוננת)
אופן הכנת המלית:
  1. הרתיחו את השמנת והסוכר בסיר קטן, ערבבו עד שהסוכר יימס לגמרי. הורידו מהאש.
  2. הוסיפו את השוקולד והמתינו דקה. ערבבו עד שתערובת חלקה. ערבבו פנימה חמאת בוטנים.
  3. תנו לתמיסה להתקרר במשך הלילה, ללא כיסוי.
אופן הכנת העוגה:
  1. חממו את התנור ל-175° מעלות. מרחו בחמאה צידי שלוש תבניות עוגה בקוטר ∅ 22 גובה 4ס''מ. בתחתית התבניות הניחו נייר אפייה.
  2. שימו את 4 המרכיבים הראשונים בקערה בינונית.
  3. בקערה גדולה טרפו בעזרת מיקסר ידני חמאה וחמאת בוטנים עד שיתרכבו יחד לתערובת. טרפו איתם סוכר וביצים (אחת בכל פעם) ואז תמצית וניל.
  4. במהירות נמוכה יותר טרפו איתם את התערובת מהקערה הבינונית ב-4 פעמים, ואת הריוויון ב-3 פעמים לסירוגין (כלומר, ¼ מכמות תערובת הקמח, ⅓ מכמות הרוויון, ¼ מהתערובת, וכך הלאה).
  5. חלקו את התערובת הסופית בין התבניות. אפו את העוגות בתנור עד שבדיקה בעזרת קיסם במרכזן תצא נקייה, שזה בערך 25 דקות.
  6. קררו את העוגות למשך 5 דקות. הוציאו את העוגות מהתבניות, קררו את העוגות לגמרי, עד שהן כלל לא חמות.
אופן הכנת הציפוי:
  1. בעזרת מיקסר ידני טרפו את גבינת השמנת, ¼1 כוסות של אבקת סוכר, וניל וחמאה בקערה גדולה.
  2. טרפו בקערה אחרת שמנת מתוקה, ו-¾ כוס אבקת סוכר עד שהתערובת הופכת קשיחה.
  3. צקו את התערובת לקערה הראשונה ב-3 פעמים. קררו למשך שעה עד שהתערובת תהיה קשיחה אך ניתנת להפרדה מהקערה.
  4. הניחו שכבה אחת של העוגה, כאשר החלק התחתון שלה פונה מעלה, על תבנית מתכת לעוגה בקוטר ∅ 22 ס"מ. מרחו עליה חצי מהמילוי. שימו עליה עוד שכבה באותה צורה ומרחו עליה את החצי השני של המילוי. מעליה שימו את השכבה האחרונה באותה צורה.
  5. מרחו ציפוי על החלק העליון של העוגה ומצידיה. השאירו את העוגה בטמפרטורת החדר במשך שעתיים. פזרו מעל בוטנים מסוכרים והגישו.
מקור: שמעון לב
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.