אין כמו הריח של לחם טרי שבדיוק יצא מהתנור, ואם מדובר בלחם גבינתי מתובל ועשיר אז הריח טוב פי כמה, ועוד לא אמרנו מילה על הטעם... לחם שכזה יכול לשדרג כל ארוחה ואפשרויות התיבול וההגשה שלו הן כמעט אינסופיות, כך שכל אחד יכול להכין גרסה מיוחדת לפי טעמו האישי. במתכון הבא תמצאו שתי גרסאות פופולריות למאפה הנפלא הזה שסביר מאוד להניח שכל אחד יאהב, לחם גבינת צ'דר ועשבי תיבול ולחם שום, פרמז'ן ועשבי תיבול. כל מי שיטעם מהלחם הזה לא יוכל להישאר אדיש לכישורי האפייה שלכם, ואתם יכולים להיות בטוחים שרק הריח שיצא מהמטבח יגרום לכולם להמתין בצפייה לצד השולחן.
רכיבים ללחם גבינה (2 כיכרות):
רכיבים לתוספות ללחם גבינת צ'דר ועשבי תיבול:
רכיבים לתוספות ללחם שום, פרמז'ן ועשבי תיבול:
אופן הכנת הלחם גבינה (2 כיכרות):
-
ראשית הכניסו ½5 כוסות קמח לקערה גדולה יחד עם המלח והממתיק שבחרתם, וערבבו היטב. את הקמח שנשאר יש להניח בצד עד לשלב מאוחר יותר בהכנת הבצק.
-
בכלי נפרד (קערה או כוס מדידה גדולה) ערבבו את החלב והמים יחד עם השמרים וטרפו את התערובות עד שהם מומסים לחלוטין. הניחו את הכלי בצד ל-10 דקות.
-
הוסיפו את תערובת המים החלב והשמרים לקערת הרכיבים היבשים ולאחר מכן גם את החמאה.
-
לושו וערבבו את התערובת עד שהיא תהיה בעלת מרקם אחיד. אז הניחו את הקערה בצד לכחמש דקות.
-
לאחר ההמתנה המשיכו ללוש ולערבב את הבצק תוך כדי שאתם מוסיפים מים וקמח מהכוס הנוספת שהשארתם בצד במידת הצורך. מרקם הבצק הרצוי הוא חלק ואלסטי, אבל לא דביק.
מקור תמונה:
pruvodcevyzivou
-
העבירו את הבצק למשטח עבודה מקומח, לושו אותו קלות ואז צרו ממנו כדור שאותו תעבירו לקערה משומנת קלות.
-
כסו את הקערה בניילון נצמד והניחו לבצק לתפוח בטמפרטורת החדר במשך 60-90 דקות. הבצק אמור להכפיל את נפחו במשך הזמן הזה.
-
את הבצק התפוח יש לחלק לשני חצאים, כאשר מכל אחד מהם אפשר להכין לחם גבינות עם תיבול אחר. כל חצי יש לרדד עם מערוך וליצור מלבן ברוחב של כ-25 ס"מ ובאורך של כ-40 ס"מ.
-
בינתיים הכינו את המליות.
-
כעת קחו סכין חדה וחיתכו את הגלילים שלכם במרכזם לכל אורכם. הפרידו בין שני חלקי הבצק כך שחלקם הפנימי יהיה מופנה כלפי מעלה והחצאים יישארו צמודים זה לזה.
-
שמנו שתי תבניות אפייה בגודל מתאים והחלו לעצב את הבצק שתכניסו לתוכן; הצמידו את הקצוות העליונים של שתי חצאי הלחם, והחלו ליצור צמה משני החלקים באופן הבא
-
העבירו את החצי השמאלי על גבי הימני, והמשיכו להעביר את החלק התחתון על גבי העליון שוב ושוב עד שתגיעו לקצה התחתון של שני החצאים. אם חלק מהגבינה נופל פשוט פזרו אותו מעל הבצק בסיום העיצוב ולאחר מכן הדקו את קצוות הבצק בחלק התחתון של הצמה. חזרו על התהליך עבור הלחם הנוסף שתכינו.
-
הכניסו את הלחמים שיצרתם לשתי התבניות המשומנות שהכנתם, כסו אותן בניילון נצמד והניחו אותן בצד למשך כשעה. אם התבניות שלכם נמוכות יכול להיות שרצוי לשמן את הניילון כדי שהבצק לא יידבק אליו.
מקור תמונה:
seasonsandsuppers
-
חממו תנור לטמפרטורה של 180° מעלות, הסירו את הניילון הנצמד והכניסו את התבניות לתוכו למשך 40-45 דקות. רצוי לסובב את התבניות ולהחליף את המיקום שלהן בתנור לאחר כ-25 דקות של חימום. במידת הצורך אפשר לכסות את התבניות בנייר אלומיניום אם אתם חוששים שהלחם יישרף.
-
לאחר האפייה רצוי לתת ללחם להתקרר במשך כשעה ולאכול בתיאבון, או לשמור בכלי אחסון מתאים עד למועד ההגשה.
אופן הכנת התוספות ללחם גבינת צ'דר ועשבי תיבול:
-
פזרו את הגבינה והתבלינים באופן שווה על כל הבצק ואז החלו לגלגל אותו כמו רולדה מאחת הפינות של הקצה הקצר יותר. לסיום, הדקו את הבצק בשתי קצוות הגליל שנוצר.
מקור תמונה:
seasonsandsuppers
-
להמשך המתכון המשיכו לסעיף 10.
אופן הכנת התוספות ללחם שום, פרמז'ן ועשבי תיבול:
-
מרחו את החמאה על הבצק בצורה אחידה, ולאחר מכן פזרו בצורה שווה את הגבינה והתבלינים. טפחו קלות על הבצק המתובל כדי להחדיר את השום והתבלינים לחמאה ולבצק.
מקור תמונה:
seasonsandsuppers
-
להמשך המתכון, המשיכו לסעיף 10.
טיפ השף:
ניתן להגדיל או להקטין את הכמויות של עשבי התיבול לפי טעמכם וההעדפות האישיות שלכם.