מחית הטחינה היא אחת מאבני היסוד של המטבח המזרח תיכוני, ובאמצעותה מכינים את המאכלים שהכי מזוהים עם המטבח הזה כמו החומוס והחלבה. טעם השומשום הנהדר מעשיר כל תבשיל או מאפה, כמו בעוגת הטחינה הנהדרת והקלה להכנה שלפניכם.
למתכונים נוספים מהבלוג "מטבח מקומי"
מקור תמונה:
limortiroche
רכיבים לעוגת טחינה (2 תבניות אינגליש קייק):
אופן הכנת העוגת טחינה (2 תבניות אינגליש קייק):
-
חממו תנור ל-180° מעלות.
-
הקציפו את החמאה, הסוכר, הטחינה הגולמית, הסילאן, הביצים והשמנת המתוקה בקערה גדולה בעזרת מטרפה ידנית עד לקבלת תערובת חלקה.
-
הוסיפו בבת אחת את הקמח המנופה לבלילה וערבבו מעט מאוד.
-
הוסיפו פצפוצי שוקולד, ערבבו מעט וצקו לשתי תבניות אינגילש קייק משומנות (הבלילה צריכה להגיע לחצי מגובה התבנית).
-
זרו שקדים פרוסים ואפו 40 דקות. צננו ושימרו בטמפרטורת החדר.
מקור: לימור לניאדו תירוש