למביני דבר, גבינת הבוראטה נחשבת ל"מלכת הגבינות" במרקם מלטף ועסיסי, עם השמנת הניגרת ממנה. בפיצה זו היא מוצעת כאפשרות נהדרת, מלבד המוצרלה המוכרת, יחד עם שילוב מתקתק - חמוץ של האפרסקים, עגבניות שרי והתירס.
אופן הכנת הפיצה:
-
חממו את התנור לחום של 250° מעלות.
-
הוציאו את הבצק ורדדו אותו לצורת עיגול על משטח מקומח קלות. השתדלו לרדד את הבצק דק עד כמה שניתן מבלי לקרוע אותו.
-
טפטפו כפית שמן זית על משטח הבצק, פזרו פרוסות גבינה גדולות של מוצרלה או בוראטה מעל.
-
הוסיפו את גרגירי התירס, פרוסות האפרסק ועגבניות השרי ופזרו מעל הכל את גבינת הפרמז'ן.
-
הכניסו לתבנית מכוסה בנייר אפייה, אפו בתנור למשך 8-12 דקות, עד שהבצק מזהיב והגבינה נמסה.
-
פזרו מעל את עלי הבזיליקום והמתינו כמה דקות לפני ההגשה.
מקור: רונה אורן