הלחמעג'ון הוא מאפה בשרי משגע ופתוח על בצק אפוי בסגנון פיצה שהגיע אלינו הישר מטורקיה. השילוב בין הפחמימה לתערובת הבשר שסופגת את טעמי הבשר והמיצים היוצאים ממנו ומחלחלים פנימה יוצר שילוב מענג במיוחד ומלא טעמים וארומה נהדרת, שקשה מאוד לעמוד בפניו ולהסתפק רק בחתיכה אחת. מקור השם לחמעג'ון הוא בשפה הערבית, כשהמנה נקראת גם לחמא בעג'ין. 'לחמא' פירושו בשר, ו'עג'ין' פירושו בצק – בצק בשר.
ההכנה האידיאלית של המאפה היא בטאבון בחום של 350 מעלות, ומכיוון שלרובנו אין בבית טאבון חשוב מאוד לחמם את התנור לחום גבוה מאוד לפני ההכנסה אליו. כדי להתקרב כמה שיותר לאפייה בטאבון אפשר לאפות את הבצק על אבן שמוט בתוך התנור הביתי. מניחים את הבצק ישירות על האבן במגע ישיר ואופים. האבן פולטת חום גבוה באופן אחיד, הבצק מקבל מכת חום מהאבן שלמטה ומהתנור למעלה, ומתקבל מאפה פריך וקראנצ'י.
מומלץ לבשל לפני את תערובת הבשר, לעומת אופן הכנת המנה המקורית שבה הבשר נכנס לטאבון חי ולא מבושל ומקבל מכת חום חזקה. לעיתים כאשר לא עושים זאת, התבשיל מוכן לפני שהבצק אפוי. מומלץ ורצוי לא להתקמצן ולשים בנדיבות תערובת בשר כדי שהבצק יספוג את הנוזלים והטעמים, לעומת הפיצה שבה עדיף להמעיט ברוטב כדי שהבצק לא יצא ספוג ועמוס.
ולסיום עדיף לחתוך את המאפה הנהדר בעזרת גלגלת פיצה שתקל על החיתוך, ולהגיש עם טחינה וסלט עגבניות.
את המתכון הבא קיבלנו מהגולשת רונה אורן: