הסלט המסורתי הזה אינו דומה לשום סלט אחר שאכלתם - מדובר בחגיגה של טעמים עשירים - ממתוק עד חריף. האיטריות והירקות המגוונים שמרכיבים את הסלט הופכים אותו ממנת צד לארוחה של ממש.
אופן הכנת הסלט אטריות:
-
בשלו את האטריות בקערה גדולה עם מים מלוחים למשך כמה דקות וייבשו אותן היטב.
-
ערבבו בקערה קטנה שמן שומשום, שמן קנולה, דבש, רוטב סויה, רוטב ויניגרט, רוטב ג'ינג'ר, פלפלת ומלח.
-
חממו את קערת הרוטב על אש בינונית. היזהרו מחימום יתר.
-
לאחר שהרוטב מתחמם מעט, הוסיפו את חתיכות הפלפל והמתינו 2 עד 3 דקות. הפלפלים צריכים להיות רכים, אבל לא יותר מדי, כדי שהפריכות שלהם לא תיפגע.
-
מזגו את הרוטב על האטריות וערבבו היטב.
-
קשטו את הקערה בחתיכות לימון. ניתן להגיש את המנה מיד או להמתין שתתקרר.
מקור: חנה זוסמן