לעוגה הקרירה והקלילה הזאת יש טעם של גלידה מרעננת ועשירה בפירות. חמאת הבוטנים בשילוב עם הבננות ושבבי שוקולד הקטנים יוצרים קינוח מפנק שכשטועמים אותו קשה להאמין כמה פשוט תהליך הכנתו.
אופן הכנת הבלילה:
-
הכניסו את כל המרכיבים להכנת הבלילה (בלי המרכיבים להכנת הציפוי) למערבל מזון וערבבו אותם עד לקבלת מרקם רך וקרמי ככל האפשר. הוסיפו חלב סויה במידת הצורך.
-
צקו את הבלילה לתבנית אפייה והשתמשו בידיים או במזלג לעיצוב צורה עגולה.
אופן הכנת הציפוי:
-
נקו את מערבל המזון, העבירו לתוכו את כל מרכיבי הציפוי, למעט השוקולד צ'יפס וערבבו עד לקבלת מרקם חלק.
-
צקו את הציפוי שהכנתם על הבלילה שבתבנית האפייה ופזרו מעט שבבי שוקולד מעל.
-
כסו את התבנית והניחו אותה במקפיא למשך 4 שעות או עד להקפאתה. המתינו כחצי שעה מרגע הוצאת העוגה מהמקפיא ועד לחיתוך ולהגשה.
מקור: ענת הלוי