הפרי הכתום והנפלא, שמזכיר לעתים דלעת קטנה, גדל לתקופה קצר בלבד ולכן כדאי לנסות ולהכין ממנו דברים שונים, כמו הלחם שבמתכון. טעמו המיוחד של האפרסמון מורגש בכל ביס ונותן לנו מרכיב מנצח ללחם לא שגרתי ומיוחד לסתיו.
אופן הכנת הלחם אפרסמונים:
-
חממו תנור ל-175 מעלות, רפדו 3 תבניות אינגליש קייק בנייר אפייה ושמנו אותן.
-
בקערה קטנה, ערבבו יחד מחית אפרסמון וסודה לשתייה. הניחו בצד ל-5 דקות.
-
בקערה בינונית, ערבבו סוכר, שמן, ביצים, קינמון, אגוז מוסקט ומלח ועבדו לתערובת חלקה.
-
בקערה גדולה, נפו את הקמח, הוסיפו לו את הרכיבים היבשים וערבבו. הוסיפו את הרכיבים הרטובים בהדרגה וערבבו היטב. הוסיפו אגוזי מלך וערבבו שוב.
מקור תמונה:
jacqueline
-
חלקו את הבלילה באופן שווה בין 3 התבניות והכניסו לתנור לשעה, או עד שקיסם שתוקעים בעוגות יוצא נקי.