לא מדובר בטעות! העוגה הבאה שיוצאת רכה, אסתטית ומעוררת תאבון, היא עוגה מרשימה במיוחד בת 14 שכבות דקות, שכל אחד מהאורחים ירצה לטעום. ניתן כמובן לשנות ולהתאים את המתכון בהתאם לצורך, על מנת שיכלול את כמות השכבות המבוקשת והנחוצה לכם.
אופן הכנת העוגה:
-
חממו תנור לחום של 180° מעלות.
-
הקציפו יחד חמאה וסוכר, והוסיפו אל התערובת את הביצים, החלב ותמצית והניל.
-
בקערה נפרדת ערבבו בין הקמח, אבקת האפייה, הסודה והמלח, ואחדו בין התערובות.
-
כעת הכינו את התבניות לצורך האפייה: באפשרותכם למלא מספר תבניות חד פעמיות כמספר השכבות שאתם זקוקים להן, או להכין מספר תבניות קטן יותר ולהחליף את התוכן שלהן כל פעם.
-
צקו את התערובת המוכנה אל תוך כל תבנית, ואפו אותה במשך כ-10 דקות עד לקבלת גוון זהוב. כאשר העוגה מוכנה, הוציאו אותה בקלות מהתבנית על ידי הפיכתה על צלחת והשתמשו בה לצורך אפיית השכבה הבאה.
מקור: יערה פ.