print header

מתברר שמלח עלול להזיק לא רק ללב, אלא גם למוח

כבר מזמן ידוע לכולם שצריכה מרובה מדי של מלח מקושרת לעלייה בלחץ הדם וגורמת לסיכוי מוגבר לסבול מהתקף לב או שבץ, אך כעת יש סיבה נוספת לכך שמומלץ להתרחק מהתיבול הלבן הזה כמה שיותר. במחקר שנערך במכון משפחת פייל למחקר המוח בניו יורק, נמצא שקיים קשר בין צריכת מלח גבוהה לבין בעיות בזיכרון וביכולות הלמידה, והדבר המפתיע באמת זה שהבעיה הזו נובעת מהקשר שיש למוח עם המעיים.
 
הקשר המזיק בין מלח למוח: מלחיות על שולחן

הקשר החדש שנמצא בין המוח למעיים

כשהחוקרים בדקו מה עמד מאחורי תוצאות המחקר שלהם, שהעידו על כך שהמוח סובל מנזקים לאחר צריכת מלח מרובה, הם גילו שקיים קשר בין המעי הדק לבין המוח שגורם לכך. כמות המלח הגבוהה שנצרכה עוררה שינויים חיסוניים במעי הדק, ואלו הובילו לזרימת דם לקויה למוח, ועקב כך נפגע התפקוד הקוגניטיבי.
 
אם הגעתם לגיל העמידה, יש לנו חדשות רעות עבורכם – ההשפעה המזיקה על המוח מחמירה ככל שעוברות השנים. עם זאת, יש גם חדשות טובות – כשמפסיקים לצרוך כמות גבוהה מדי של מלח המוח חוזר לתפקד כרגיל.

אז איך אפשר להמשיך לצרוך מלח ולמנוע את ההשפעות המזיקות שלו?

אתם אולי חושבים שהמחקר הזה מעודד להפסיק לצרוך מלח, אך ממש לא. צריך רק לדעת כיצד לצרוך אותו במתינות ובכמות הנכונה והבריאה לגוף. איגוד הלב האמריקאי ממליץ לצרוך 2,300 מ"ג נתרן ביום או פחות, שזה בערך כפית מלח. עם זאת, רוב האנשים צורכים יותר מכך, לאו דווקא כי הם מוסיפים מלח למזון שלהם, אלא כי הם אוכלים מזון שעתיר בו מלכתחילה. אלו הם המזונות שבגללם אתם ככל הנראה צורכים יותר מלח ממה שאתם חושבים וצריכים:
הקשר המזיק בין מלח למוח: מלח נשפך מכלי לאחסונו
  • לחם – פרוסה אחת אולי לא נראית לכם מלוחה, אך היא מכילה 230 מ"ג נתרן. תכפילו את זה בכמות הפרוסות שאתם אוכלים ביום ותגלו שאתם צורכים הרבה יותר מלח ממה שאתם חושבים.
  • פיצה – משולש אחד של פיצה יכול להכיל 760 מ"ג נתרן, והרי מי מסתפק רק באחד? שימו לב שכמות זו של מלח היא עוד לפני שהעמסתם על המשולש תוספות שממליחות אותו עוד יותר.
  • מרקים ומנות בכוס להכנה מהירה – תוך דקות ספורות אתם יכולים להכין לעצמכם מנה שבה יש כ-940 מ"ג נתרן או יותר, לכן חשוב שתבדקו את תכולת הנתרן שבאריזה שאתם קונים, ובאופן כללי כדאי לוותר על המוצרים האלה.
  • נקניק – 3 גרם של נקניק הודו יכניסו לגופכם 780 מ"ג נתרן, וכמות זהה של נקניק סלמי תוסיף לתזונתכם כמעט 1,300 מ"ג נתרן, לכן מומלץ לוותר על נקניקים אלה.
  • גבינת קוטג' – אין צורך להעיף את המצרך הזה מהבית, אך כן כדאי להפחית בצריכתו. כוס אחת של קוטג' מכילה 920 מ"ג נתרן, לכן מומלץ לצרוך פחות מהגבינה הזו או לפחות לחפש אחר גרסתה דלת הנתרן.
בנוסף לכל אלה, כשאתם מכינים אוכל בבית, שלטו בכמות המלח שאתם מוסיפים לו. אם אתם מרגישים שלמזון שלכם אין טעם, הוסיפו לו יותר מרכיבי תיבול אחרים, כמו תבלינים או עשבי תיבול. לחצו כאן כדי ללמוד כיצד להכין 10 תערובות תיבול טעימות במיוחד, שברובן המוחלט לא תמצאו אפילו גרגר אחד של מלח.

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.