maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

10 שילובי אוכל בריאים במיוחד!

מזונות על - כל הבריאות בצלחת

מחקרים מראים כי מאכלים מסוימים נעשים יותר בריאים כאשר משלבים אותם עם מזונות אחרים. מתרד וסלק ועד יין אדום ותפוחים, הנה 10 זוגות מזון אשר מגבירים את התועלת הבריאותית אחד של השני.

מדוע שמן זית מגביר את טעמן של עגבניות? ממצאים חדשים טוענים כי מאכלים מסוימים לא רק טעימים במיוחד, אלא גם תורמים בצורה חיובית לרמות התזונתיות אחד של השני.

במילים אחרות, שני סוגי מזון הנאכלים יחדיו יכולים לספק לגוף יותר יתרונות בריאותיים יחד מאשר כשנאכלים כל אחד לחוד. האפידמיולוג דיויד ג'ייקובס מתייחס לתופעה זו כ"סינרגיית מזון". הוא מאמין כי התופעה עשויה להסביר מדוע אנו מתאווים לשילובים מסוימים של מזון, כמו גם כיצד המזונות השונים משלבים כוחות כדי להגן ולהזין את גופנו.

הנה 10 שילובי מזון בריאים במיוחד:

1. תרד וסלק

פופאי מספר לנו על כוח התרד זה 80 שנה, אבל אם הוא באמת רצה להיות בריא, היה טוב יותר אם היה מוותר על התרד שבא בקופסאות שימורים ומוסיף איזה סלק או שניים לארוחה. לדבריה של התזונתית המומחית ג'ואן לארסן, כדאי מאוד לאכול ירקות ירוקים כהים בעלי עלים גדולים כגון תרד או כרוב בשילוב עם עוד ירק המכיל הרבה ויטמין C כגון סלק, משום ש"ספיגת הברזל במעיים שלנו משתפרת בהרבה בעזרת ויטמין C". עגבניות גם הן מהוות מקורות מצוינים של הויטמין, העוזר לפעילותה התקינה של מערכת החיסון.

איך להכין: לאלה מכם שלא אוהבים ידיים ורודות, נסו להגיש סלט סלק צלוי על מגש של תרד.

שילובי אוכל בריאים

2. עגבניות ושמן זית

היוונים צורכים את שני המזונות הללו יותר מכל עם אחר בעולם, ובל נשכח שלהם יש תוחלת חיים ארוכה מאיתנו וגם מן האמריקאים. עגבניות הינן עשירות בחומר נוגד חמצון (אנטי-אוקסידנט) הנקרא ליקופין, אשר הוכח כמפחית את הסיכוי ללקות במחלת לב וסוגי סרטן מסוימים. אך ליקופין הוא גם חומר מסיס שומן, כך שיש צורך לשלב אותו עם שומן מונו-רווי כמו שמן זית, אשר עוזר מאוד בספיגה של החומרים התזונתיים בגוף.

איך להכין:  בישול עגבניות במחבת עם כמות קטנה של שמן זית, מלח ופלפל יצור לכם רוטב פסטה טרי מעולה!

 

שילובי אוכל בריאים

3. בקר וגזר

כאשר אתם במצב רוח לארוחה רצינית ומלאה, נסו את השילוב הזה אשר בנוסף לטעמו המצוין גם יחזק את פעילות המערכת החיסונית שלכם. הכמות הגבוהה של ויטמין A בגזרים נספג הכי טוב כאשר הוא משולב עם חלבון. בנוסף לכך, הבקר מספק מנה נוספת של אבץ, אשר גם הוא מסייע למערכת החיסונית של הגוף.

איך להכין: צלעות בקר צלויות מקושטות בגזרים ננסיים.

שילובי אוכל בריאים

4. תה ירוק ולימון

התה הירוק הוא נס בצורה נוזלית – הוא מלא עד להתפקע בחומרים נוגדי חמצון, מגביר את פעילות חילוף החומרים ושומר שהגוף לא יתייבש. כאשר שותים אותו עם לימון, היתרונות שלו מקבלים זריקת מרץ והגוף שלנו לפתע סופג פי 13 יותר חומרים נוגדי חמצון!

איך להכין: חיתכו לימון ושימו פרוסה על קצה הכוס, כמו עם לימונדה. 

שילובי אוכל בריאים

5. דגים ושום

שני הטעמים הללו נולדו אחד לשני, וכאשר משלבים אותם, שמן הדגים - מפחית הכולסטרול והשום - הבריא ללב, יכולים לפעול יחד כחומר נוגד דלקות.

איך להכין: האפשרויות הן בלתי מוגבלות! אנו ממליצים על טרוטה צרובה
במחבת יחד עם השום.

שילובי אוכל בריאים

6. בשר אדום ורוזמרין

בשר אדום לא הולך טוב רק עם גזרים, ולמרות שהוא לבדו לא לגמרי בריא, כולנו אוהבים להזמין סטייק מדי פעם. נוגדי החמצון הקיימים בצמח הרוזמרין יכולים לספוג ולהפחית את פעילותם של הרדיקאלים החופשיים בבשר, אשר הם התורמים העיקריים לסימני ההזדקנות של הגוף.

איך להכין: אנו ממליצים לחתוך רוזמרין ושום עד שהם ריחניים במיוחד, לחמם במחבת עם שמן זית על אש בינונית, להוסיף בשר חתוך ויין לבן ולבשל במשך 40 דקות. אפשר גם להוסיף מעט פירה עגבניות לאלה שאוהבים.

שילובי אוכל בריאים

7. מיץ תפוזים ודייסת שיבולת שועל

זוהי ארוחת בוקר של אלופים. השילוב של שני המרכיבים הבסיסיים הללו הוכח כעוזר מאוד במניעה של התקפי לב ואף מנקה את העורקים, טוב כפליים מאשר כשנלקחים לבדם. התרכובת האורגנית הידועה כפנולס (המצויה בשני המזונות), מייצבת את רמות הכולסטרול כאשר השניים נאכלים יחדיו.

איך להכין: אין פשוט מזה, קערה של דייסה וכוס מיץ תפוזים לידה.

שילובי אוכל בריאים

8. תפוחים ויין אדום

עם כל המחקרים המכריזים על היתרונות הבריאותיים של יין אדום, אתם עלולים להתפתות להחליף את התפוח היומי בכוס של מרלו – עתה יש לכם תירוץ ליהנות משניהם. תפוחים מכילים חומר אנטי-דלקתי הנקרא קוארסטין (Quercetin), כאשר יין אדום מכיל חומר תזונתי הנראה קטצ'ין (Catechin). יחד הם עובדים למנוע קרישת דם ומשפרים את פעילות הלב.

איך להכין: אנו ממליצים על סנגריה – משקה פונץ' המוגש קר, המכיל כמויות שוות של יין ומיץ תפוחים, בתוספת מעט סוכר וקוביות דקות של פירות שונים, לפי טעמכם. 

שילובי אוכל בריאים

9. אוכמניות וענבים

שני הפרות הללו עמוסים בחומרים נוגדי חמצון והם נהדרים לאכילה על הדרך או כתוספת ליוגורט. אבל בנוסף, הוכח גם כי לפירות המשולבים יחד יש השפעה נוגדת חמצון חזקה יותר מאשר כשאוכלים סוג אחד של פרי לבדו.

איך להכין: קודם טיפ -  קנו אוכמניות וענבים כאשר הם בעונה, הקפיאו אותם יחדיו ואז אחסנו אותם בשקיות לשימוש כל השנה.
הוציאו את המערבל ונסו להכין שייק אוכמניות-ענבים אשר יהיה טעים ובריא במיוחד!

שילובי אוכל בריאים

10. אגוזים, זרעים ופירות מיובשים

מומחית התזונה לורן טלבות אומרת כי אגוזים וזרעים מכילים כמות גבוהה של חלבונים ומכילים כמות מועטה של מים (כמו גם פירות מיובשים) וכאשר אנו אוכלים את המזונות הדחוסים הללו יחד אנו מקלים על העיכול.

איך להכין: ערבבו כמויות שוות בקערה והגישו לחוויה טעימה ועיכול קל.

שילובי אוכל בריאים

כמובן, יש למטבע גם צד שני. לחצו כדי לראות אילו מאכלים אנחנו לא ממליצים לשלב!
מקור: סלעית חבר
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: