print header

סינוסים סתומים: איך להיפטר מהסיוט?

סינוסים סתומים יכולים לקרות מכמה גורמים, וכאשר התופעה מופיעה אצלכם הטיפול הוא בהתאם לאבחון של רופא אף אוזן גרון. קיימים מגוון טיפולים בסינוסים, החל מטיפול תרופתי, טיפול תזונתי ועד לניתוח סינוסים. 
 
סינוסים סתומים: אישה מקנחת את האף

מהם סינוסים?

הסינוסים ממוקמים בקדמת הראש בגולגולת. התפקיד של הסינוסים הוא לרפד את מערכת הנשימה באמצעות הרירית שיש על הסינוס. קיימים ארבעה סוגים שונים של סינוסים: סינוסים מקסילריים, סינוסים פרונטליים, סינוסים אתמואידים וסינוסים ספנואידים. כאשר קיימת מחלה זיהומית הסינוסים יהיו סתומים. הזיהום גורם להפרשה מוגברת של הרירית שמרפדת את הסינוסים ועקב כך אנחנו נרגיש שהאף שלנו סתום. מצב זה נקרא סינוסיטיס. סינוסים סתומים יכולים להיגרם עקב אלרגיה, גידולים (שפירים לרוב) ועוד. 

איך נדע אם יש לנו סינוסיטיס?

התסמינים של סינוסיטיס הם אף סתום, נזלת, כאבים באזור האף, כאבי ראש, טשטוש ראייה, הפרשות מוגלתיות, חולשה, עייפות, כאבים באזור העיניים ולעיתים סחרחורות. בכל מקרה שמופיע לכם אחד מהתסמינים שציינו יש לפנות לטיפול מתאים של רופא אף אוזן גרון מוסמך. במקרים רבים יוכל הרופא לזהות האם מדובר במקרה של סינוסיטיס ומהי דרגת הזיהום. במקרים מסוימים ירצה הרופא לשלוח את המטופל לבדיקת הדמיה כדי לקבל תמונה מלאה, ובמצבים אחרים יבצע הרופא בדיקה אנדוסקופית באמצעות הרדמה מקומית. כאשר מדובר על מקרה שאינו חריג, הרופא יעניק למטופל מרשם רופא מתאים כדי להקל על הגודש באף והוראות לשטיפת הסינוסים בתכשיר ייעודי או מי מלח. 

כמה זמן זה יימשך?

משך זמן ההחלמה תלוי בדרגת החומרה של הסינוסים הסתומים. ישנם שני מצבים; האחד הוא סינוסיטיס חריפה והשני הוא סינוסיטיס כרונית. סינוסיטיס חריפה בדרך כלל עוברת לבד, היא אינה מסוכנת ונמשכת בערך שבוע עד שבועיים. ניתן לזרז את זמן ההחלמה באמצעות מנוחה ותרופות במרשם רופא אף אוזן גרון. סינוסיטיס כרונית נמשכת מעל לשלושה חודשים ומי שסובל מסינוסיטיס כרונית, מעיד על כאבים עזים והדרגתיים. במקרה כזה רופא אף אוזן גרון מבצע את האבחון הנדרש כדי לגלות מהו הגורם לסינוסיטיס.

איך מטפלים בסינוסים סתומים?

קיימים סוגים שונים של טיפולים המתאימים לסוג הזיהום הקיים. כאשר ישנה סינוסיטיס חריפה ברוב המקרים לא יידרש טיפול תרופתי, אך במקרים קיצוניים יאלץ המטופל ליטול אנטיביוטיקה (כאשר נמצא זיהום). כאשר אובחן המטופל עם סינוסיטיס כרונית, יהיה עליו ליטול אנטיביוטיקה או תרופות אחרות בהתאם לחומרת המצב כמו: סטרואידים, תרופות ביולוגיות ועוד. על הרופא להתאים את הטיפול התרופתי בהתאם למטופל ובהתאם לתרופות שהוא נוטל, אלרגיות, רגישויות שונות ומצב נתון (הריון לדוגמה). יש להתייעץ עם רופא אף אוזן גרון כדי לקבל את המענה המקצועי ביותר, תוכלו למצוא רופאים מוסמכים באתר מדיקו

ניתוח סינוסים

תמיד אנחנו רוצים להימנע מהתערבות כירורגית, אך לעיתים זהו הפתרון היחיד שיש למצבו של המטופל. מחלת סינוסיטיס כרונית יכולה להיות חסרת תגובה כלפי טיפול תרופתי. במקרים כאלה יש צורך בניתוח סינוסים. בעבר הניתוח היה מורכב והיה נדרש לבצע חתך בעור הפנים או דרך חלל הפה, עם זאת היום הניתוח מתבצע דרך הנחיר וללא חתך באזור הפנים. ביצוע ניתוח סינוסים נעשה על ידי רופא מומחה ורק לאחר בדיקה של רופא אף אוזן גרון, ניסיון בטיפול תרופתי וחוסר שיפור המצב. סינוסים סתומים יכולים לפגוע באורח החיים באופן משמעותי, הכאבים עלולים להופיע ביום ובלילה, ומי שמתמודד עם הזיהום מתקשה לשמור על שגרת חייו. 

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.