print header

14 טיפים שימושיים למטבח שיעזרו לכם לחסוך בהוצאות

 אומנות הבישול והאפייה הפכה בשנים האחרונות לסוג של תרפיה ולתשוקה בקרב אנשים רבים, כשהרצון להשתמש בחומרי הגלם הטריים ביותר וליצור מאכלים מצוינים מצירי בישול ממש כמו מקצוענים, גורם לפעמים לקניית מוצרים שלא לצורך, לבזבוז כסף מיותר ולמנות שבסופו של דבר, בצער רב, מושלכות לפח כלאחר יד. כדי למנוע זאת ועל מנת שתוכלו לעבוד בצורה מחושבת כמו שפים אמיתיים, הכנו עבורכם 14 טיפים שימושיים ביותר למטבח שיעזרו לכם לחסוך בהוצאות.
 

1. ייבוש המזון לפני הצלייה לקבלת צבע מושלם

סביר להניח שיצא לכם יותר מפעם אחת להכין מנת בשר או עוף צלויה במחבת, ובמקום לקבל טעם מעט חרוך וגוון זהוב מהצריבה, יצאה לכם מנה בהירה וצמיגית. כדי להגיע לטעם והמרקם הרצויים, ממש כמו שטעמתם במסעדות שאכלתם בהן, עליכם לדאוג לייבש את הבשר עם מגבת נייר רגע קט לפני הצלייה על המחבת החמה, ואיתה גם לספוח מדי פעם את "הנוזלים" שניגרים מהבשר בזמן הצלייה. אם תעשו זאת כך, תקבלו את מבוקשכם. 
 
טיפים שימושיים למטבח: אומצה (סטייק) לפני צלייה

2. הסוד להכנת רוטב חלק כמו משי

כשמכינים רוטב שמכיל ירקות, עשבים וכדומה, ישנה שאיפה לקבל מעין קרם במרקם חלק כמשי. טיפים רבים שוודאי שמעתם עד כה הציעו לכם להעביר את המרכיבים של הרוטב במעבד מזון חזק שייטחן הכל לגמרי וכך זה יסתדר, אך הבעיה היא שלא תמיד הכל נטחן כמו שצריך וכך יוצא שמרגישים גרגירים בחך בעת אכילת המנה. על מנת להגיע אל המרקם הרצוי, כדאי להעביר את הרכיבים שנטחנו במעבד המזון דרך מסננת צפופה מאוד ולערבב מדי פעם, כדי שרק הנוזל יעבור ואילו הגרגירים יישארו בתוך המסננת.

3. שימוש בגבעולי הברוקולי

הברוקולי הוא ירק שלאחרונה נעשה בו שימוש מוגבר הן במטבחים התעשייתיים והן במטבחים ביתיים, אך רבים מאיתנו נוהגים לאכול רק את התפרחת הירוקה שלו, ואילו את הגבעולים משליכים לפח. במקום להיפטר מהגבעולים של הירק, תוכלו לחתוך אותם לעיגולים דקים או לרצועות ולהשתמש בהם להכנת סלט מזין ובריא, או לבשל מרק ברוקולי קרמי.
 
טיפים שימושיים למטבח: ברוקולי

4. שימוש בשאריות מזון

שימוש בשאריות מזון הוא אחת הדרכים המוכרות ביותר להכנת צירים המשמשים כבסיס למזונות שונים או להוספת טעם למנות מסוימות. חשוב לציין שאין הכוונה לאוכל מבושל שנשאר על הצלחות, אלא קליפות של ירקות שחתכתם להכנת המזון או שנצלו בתנור, עור/עצמות של בקר או עוף שהסרתם לפני תהליך הבישול או אפילו ראש ואדרה של דג. כל שעליכם לעשות זה לשים את אותן שאריות בתוך שקית סנדוויץ' או כל שקית אטומה אחרת ולהכניס אותה למקפיא; כשתצטרכו להכין ציר או מנות שמצריכות ירקות ועשבי תיבול תוכלו להוציא את השקית מהמקפיא ולהשתמש בתכולתה. (שימו לב: לא מומלץ להכניס לשקית אחת ירקות יחד עם חלקי דגים, עוף או בקר, אלא לאחסן ירקות בשקית אחת ואת החלקים האחרים בשקית אחרת).
 
לקבלת מתכונים לציר ירקות, בקר, עוף או דגים לחצו על אחת מהאפשרויות.

5. ריענון אגוזים וזרעים ישנים

ודאי לא פעם קרה לכם שרכשתם אגוזים, שקדים, זרעי שומשום או אפילו גרעינים לסוגיהם ושכחתם אותם במזווה למשך מספר ימים או שבועות, וכאשר התכוונתם ליהנות מטעמם גיליתם שהם כבר אינם טריים עוד. לרוב, הדחף הראשוני הוא להשליך את המוצר לפח בטענה שאין איך לתקן את המצב, אך מתברר שישנו פתרון קל וגאוני שאפילו משביח את טעמם של האגוזים והזרעים. איך עושים זאת?
  • הרטיבו מעט את האגוזים או הזרעים במי ברז.
  • ספחו את הנוזלים במגבת וקלו אותם במחבת מעל להבה בינונית במשך 2-4 דקות תוך ערבוב עד שהנוזלים מתייבשים, או לחילופין - קלו אותם בתבנית, בתוך תנור שחומם מראש לטמפרטורה של 150 מעלות, למשך זמן זהה.
  • בסיום הפעולה, טעמו אחד או שניים. אם הם עדיין מעט לחים, החזירו לסיבוב נוסף במחבת או בתנור.
טיפים שימושיים למטבח: אגוז מלך חצוי

6. הכנת קרם בטעם בננה

אם אתם אוהבים בננות וחשבתם להכין משקה או קצפת בטעם בננה מחומרים טבעיים בלבד, תוכלו לעשות זאת בקלות ובלי להשתמש בפרי עצמו. כל שעליכם לעשות זה להניח את קליפת הבננה שאכלתם זה עתה בתוך קערה, לצקת לתוכה 2 כוסות חלב או שמנת ולהשאיר אותה למשך לילה במקרר. למחרת תוכלו לשתות את החלב או להקציף את השמנת ולקבל טעם נהדר של בננה.

7. אל תשנו מוצרים במתכוני אפייה

הטיפ הזה יכול להישמע מעט לא הגיוני כיוון שרובנו אוהבים לשנות מוצרים במתכונים שלנו - להוסיף "מגע אישי" כמו שאומרים בתוכניות בישול השונות. אבל כדאי שתדעו כי אפייה דורשת דיוק כמעט מדעי, כך שאם אתם עומדים להכין מאפה או כל מנה אחרת בפעם הראשונה, מומלץ מאוד לעשות הכל כמו שרשום ומפורט במתכון כדי שתוכלו לדעת איך אמור להיות התוצר הסופי. רק לאחר שניסיתם את המתכון בפעם הראשונה, תוכלו לשנות, להוסיף או לגרוע מוצרים כמה שתרצו, וגם זאת כמובן בצורה הגיונית.
 
טיפים שימושיים למטבח: עוגה עם תוספות שונות

8. לעולם אל תנסו לתפוס או לבלום סכין נופלת

סכינים בכלל, אך בעיקר סכיני שף או סכינים מקצועיות שרוכשים בחנויות המתמחות, ידועות כמוצר יקר, והרצון לשמור על כלי העבודה החשוב הזה גורם לפעמים לאנשים לנסות ולהגן עליו בכל מחיר גם אם זה מסוכן. לדוגמה, אם הסכין נופלת לרצפה, הדחף הראשוני הוא לעצור אותה שלא תפגע באריחים או שהלהב לא ייהרס, כשלרוב מנסים לתפוס אותה עם הידיים או לבלום אותה עם הרגל - אך זהו דבר שאסור לעשות מכיוון שהוא נורא מסוכן! במקום זאת, צעדו צעד אחורה, תנו לסכין ליפול, ופשוט הרימו אותה מהקרקע. זיכרו - עדיף סכין הרוסה או מרצפת שבורה מנזק גופני.

9. הכנת גרידת תפוזים או לימון

ידוע כי פירות הדר הם תוסף טעם נהדר למאפים, קצפות ותבשילים רבים, אך מכיוון שהם עונתיים לא תמיד ניתן למצוא אותם בשווקים כל השנה. לכן, אם אתם משתמשים תדיר בגרידת תפוזים, לימונים או כל פרי הדר אחר, תוכלו להכין לעצמכם מלאי מהרכיבים הללו לכל עת ולנצל אותו מתי שתרצו. כדי לעשות זאת שמרו על קליפת פרי הדר שקילפתם - הניחו אותה על מגש וייבשו אותה במשך מספר ימים או בתנור על חום של 110 מעלות למשך 3-4 שעות. לאחר שהקליפה יבשה לחלוטין, העבירו אותה אל מעבד מזון או מטחנת תבלינים והפעילו עד לקבלת אבקה גרגירית בכל גודל שתחפצו; הכניסו לקופסה אטומה ושימרו במקפיא עד לשימוש.
 
טיפים שימושיים למטבח: לימון חתוך על קרש חיתוך

10. העניקו טעמים לחומץ שלכם

אם אתם לא כל כך אוהבים חומץ במאכלים שלכם זה אולי בשל העובדה שעד היום חשבתם שחומץ חייב להיות חמוץ ולא טעים - אך מהיום, כדאי שתדעו שאתם יכולים לשדרג את המזונות שלכם בעזרת חומץ בטעמים, כזה שתכינו בעצמכם. סקרנים? יופי! כל מה שצריך כדי להפוך את החומץ שלכם לטעים יותר הוא שאריות של פירות שחתכתם או עשבי תיבול שאהובים עליכם ושאותם תכניסו אל תוך בקבוק החומץ למשך לילה שלם. התוצאה תהיה מפתיע כל כך עד שתרצו לתבל עם כמעט כל מאכל, או אפילו משקאות כמו קוקטיילים, בחומץ המיוחד שלכם.

11. חומוס מרכיבים מפתיעים

עלי סלק משמשים למגוון רחב של מאכלים במטבחים ובעדות שונים, אך גבעולי העלים לעומת זאת הם קשים ובהירים, ולרוב לא נעשה בהם שימוש ומשליכים אותם לפח. אם השתמשתם בעלי סלק ונשארו לכם גבעולים ללא שימוש, דעו כי מעתה תוכלו להכין מהם מטבל חומוס טעים, נהדר ובעל מרקם קרמי ממש כמו של המוצר המקורי, וזאת לפי המתכון הבא:
  • בשלו 1 ק"ג גבעולי סלק במים למשך 20 דקות עד שהם רכים.
  • לאחר מכן העבירו אותם למעבד מזון והכניסו שן שום אחת קלופה, ¼ כוס טחינה גולמית, 2 כפות מיץ לימון, ¼ כוס שמן זית ו-½ כפית מלח.
  • טחנו הכל יחד למעין משחה בגוון אחיד ואכלו או שמרו במקרר עד 3 ימים.
מבחינה טכנית זה אמנם לא חומוס, אבל הממרח הזה בריא הרבה יותר. 
 
טיפים שימושיים למטבח: עלי סלק

12. הפכו קליפות של ירקות לחטיף

למרות שרובנו יודעים שכל הוויטמינים נמצאים בקליפה של הירק, ישנם כאלה שעדיין מקלפים את הירקות שלהם ומשליכים את הקליפות לפח. כדי למנוע בזבוז וליהנות מכל הטוב שבקליפה תוכלו לעשות בה דברים נוספים מלבד הטיפ המוזכר בסעיף 4; כך למשל ניתן להשתמש בקליפת ירקות כמו בטטה, תפוח אדמה, קישואים, גזר ועוד להכנת חטיף טעים ונהדר באותה הדרך שמכינים חטיפי ציפס, או בטיגון בשמן עמוק, באותו אופן שבו מטגנים צ'יפס.

13. החלפת מלח בסלרי

עם כל האזהרות המפורסמות בשנים האחרונות על מלח ים ומחקרים שמראים על קשר בין צריכתו למחלות לב וכלי דם, אנשים רבים חיפשו תחליפים בריאים ומצאו כי מלח סלרי הוא מסוגי המלחים הטובים ביותר שקיימים כיום. השימוש בתבלין הזה נעשה פופולרי במיוחד, ולא רק בקרב טבעונים, אלא גם אצל רבים שמעוניינים להפחית בכמות הנתרן במזון. כדי להשיג מלח סלרי יש לרכוש מוצר מוכן בחנויות טבע, או לחילופין להכין אותו בבית לבד ובקלות כמו שתלמדו כעת:
  • שטפו וייבשו היטב את גבעולי הסלרי ללא העלים.
  • הניחו את הגבעולים המיובשים על תבנית עם נייר אפייה וייבשו בתנור על טמפרטורה של כ-130 מעלות עם מאוורר במשך כ-20 דקות או עד שהם יבשים לגמרי.
  • לאחר הייבוש, הכניסו את הגבעולים אל מטחנת תבלינים וטחנו עד לגרגירים קטנטנים.
  • העבירו את תכולת המטחנה אל צנצנת ואחסנו במקרר.
טיפים שימושיים למטבח: מלח סלרי

14. הפסיקו לערבב את המזון כל הזמן

אם תסתכלו על אנשים רבים שמבשלים, אתם תראו אותם עומדים מול הכיריים ומערבבים את תכולת המחבת או הסיר ללא הרף מתוך חשש שמא המזון יישרף. למען האמת, אין צורך לערבב את המזון כל הזמן, וזה רק מעכב את זמן הבישול ומונע מהרכיבים לקבל את הגוון הזהוב או החרוך אליו רוצים להגיע בדרך כלל. חשוב לציין כי הטיפ הזה תלוי במתכון, מכיוון שישנם מאכלים שאכן דורשים ערבוב מתמיד או ערבוב בתדירות גבוהה יותר, לכן יש לקרוא את המתכון היטב ולשים לב לפרט זה.

מקור לתמונות: culinaryhill

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו