maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

26 עובדות מרתקות וחשובות על המזון שאנו אוכלים

 
האם אתם יודעים אילו תרופות אסור לשלב עם אשכוליות? איך אפשר להשתמש באוכל כדי לשפר את מצב הרוח בלי לקחת ביס אחד? ולמה לכל הרוחות לאסקימוסים יש מקרר בבית? את התשובות לכל השאלות האלו ועוד מידע מרתק ושימושי תמצאו בכתבה הבאה שכוללת 26 עובדות מרתקות שכדאי לדעת על המזונות והמאכלים שיש לכולנו בבית.
 
עובדת אוכל
 

 

1. למרות שהם נחשבים למאוד בריאים, לפירות הדר מסוימים ובמיוחד לאשכוליות יש תגובה כימית מסוכנת עם מספר רב של תרופות. לחצו כאן כדי להכיר תרופות האסורות לשימוש יחד עם מיץ אשכוליות.

2. אכילה תכופה של "ג'אנק פוד" משפיעה על הגוף בצורה דומה לזו של מחלת דלקת הכבד (הפטיטיס). הסיבה לכך היא ההשפעה של השומנים המזיקים במזונות האלו על הכבד, שעם הזמן יוצרים שינוי בתפוקת האנזימים של הכבד. 
 
3. ישנם יותר מ-7,500 זנים שונים של תפוחי עץ בעולם כך שאם תנסו לאכול זן אחד בכל יום, רק אחרי 20 שנה תוכלו להגיד שטעמתם את כולם.
 
עובדת אוכל
 

 

4. אם אתם רוצים לשפר את מצב הרוח שלכם, נסו לחשוב ולהתרכז במשך דקה במאכל האהוב עליכם. המחשבה הזאת תגרום לשחרור דופמין, שהוא מוליך עצבי שאחראי בין השאר על תחושת העונג שלנו, ומופץ במוח בזמן יחסי מין ופעילויות מהנות אחרות.

5. במחקר סטטיסטי שנערך לאחרונה בארה"ב נמצא כי האדם הממוצע צורך כ-80 טונות של מזון במהלך חייו. רק לשם ההשוואה, זהו בערך המשקל של טנק מרכבה סימן 4 עם ציוד קרב מלא.
 
6. יש סיבה טובה מאוד לכך שהשוקולד השוויצרי נחשב לטוב בעולם, תושבי המדינה האירופאית הזו נחשבים לשיאני אכילת השוקולד העולמיים עם כמות שנתית ממוצעת של 10 ק"ג שוקולד לאדם בשנה.
 
עובדת אוכל
 

 

7. באמצעות תהליך שמדמה את הלחץ ואת התנאים שבליבת כדור הארץ מדענים מגרמניה הצליחו לייצר באופן מלאכותי יהלומים, מחמאת בוטנים. הניסוי נערך בשנת 2014 ולמרות שהתוצר המפתיע לא היה יהלום טהור, עדיין מדובר בהישג מרשים למדי.

8. חוץ מחלב אם, אין שום מאכל או מזון טבעי אחר שמספק לגוף את כל החומרים התזונתיים להם הוא זקוק כדי להתקיים ולהתפתח.
 
9. סטייק נא עשוי להיות מסוכן לבריאותכם, אך גם אכילתו במצב "עשוי היטב" (Well done) עשויה להיות מסוכנת ולהוביל למחלות כגון אלצהיימר וסוכרת. לחצו כאן כדי לקרוא עוד על הקשר בין מידת העשייה של הבשר לבריאות שלכם.
 
עובדת אוכל
 

 

10. בראשית המאה ה-19 לובסטרים נחשבו למזון פסולת נחות, והם היו זולים מאוד בשל התפוצה הרחבה שלהם. הם אף הוגשו לאסירים בבתי כלא כסוג של עונש. כיום ניתן למצוא בארה"ב מנות לובסטר במחירים שיכולים להגיע עד ל-1,000 דולר.
 
11. בשר עופות נחשב להרבה יותר בריא מאשר בשר אדום, אך למרות זאת כמות השומן בנתח חזה עוף ממוצע עלתה ב-226% מאז שנות ה-70. המדענים שביצעו את המחקר ארוך הטווח הזה גילו גם שערך החלבונים שבבשר ירד עם השנים בכ-33%.
 
12. עוגיות המזל שנהוג להגיש במסעדות רבות בסיום ארוחה סינית, הם למעשה המצאה אמריקאית שתועדה לראשונה בסן פרנסיסקו בתחילת המאה ה-20. 
 
עובדת אוכל
 

 

13. המצאת הקרטיב הראשון בעולם מיוחסת לילד בשם פרנק אפרסון שבשנת 1905 (בהיותו בן 11) השאיר מקל בתוך כוס המשקה שלו במרפסת הבית במהלך הלילה. כשהוא קם בבוקר הוא גילה שהמשקה קפא מסביב למקל שהפך לידית אחיזה.

14. המלפפון הפשוט שיש לכם בבית הוא הרבה יותר מורכב משאתם חושבים. מבחינה בוטנית הוא פרי אך מבחינה קולינרית הוא ירק, הוא עשוי מ-96% מים, יש לו תכולת קלוריות נמוכה במיוחד (כ- 15 קלוריות ל-100 גרם בהשוואה ל-30 קלוריות ל-100 גרם אבטיח) וגם כמות נאה של אשלגן, ויטמינים ונוגדי חמצון, אשר רובם הגדול מצויים בקליפתו.
 
15. במרבית הפרסומת ושלטי החוצות שאתם רואים למוצרי חלב, הנוזל הלבן הוא למעשה צבע לבן עם מעט מדלל צבע.
 
עובדת אוכל
 

 

16. כמעט 50% מהמזון שמיוצר בעולם בכל שנה נזרק לפח. במקום לתת יד לבזבוז, בקשו ממסעדות לארוז לכם את שארית המזון, בדקו תמיד את תאריכי התפוגה של המוצרים במקרר שלכם ותמיד תניחו על הצלחת שלכם קצת פחות מזון משאתם חושבים שתאכלו.

17. גם האסקימוסים בקוטב משתמשים במקררים בדיוק כמונו, אלא שבניגוד אלינו, אצלם מטרת השימוש היא למנוע מהאוכל לקפוא.
 
18. לא רק שמשקאות קלים פוגעים בשיניים שלנו, על פי מחקרים מסוימים הם עשויים אף להיות גורם לצפיפות עצם נמוכה בשל תכונות סופחות סידן.
 
עובדת אוכל
 

 

19. אפונה ירוקה היא אחת מהתוספות הפופולריות ביותר לפיצות בברזיל, בהודו נהנים לאכול פיצה עם ג'ינג'ר, בפקיסטן עם קארי וביפן מוסיפים תערובת של פירות ים ומיונז. 

20. כ-70% מכל שמן הזית שנמכר בעולם אינו שמן זית טהור אלא למעשה תערובת של כמה שמנים שונים, ששמן הזית אינו תמיד העיקרי שבהם.
 
21. תיוני התה הקטנים שכולנו משתמשים בהם למעשה הומצאו בטעות. תיון התה הראשון שיוצר היה ניסיון לאריזת דוגמיות תה שישלחו לקונים אפשריים.
 
עובדת אוכל
 

 

22. השוקולד היה נחשב למוצר מותרות כל כך נדיר ובעל ערך בעבר, עד שהוא אפילו שימש כמטבע סחר עבור עשירי האימפריה האצטקית בדרום אמריקה.

 
23. במקום לקנות ולהשתמש בתערובות תיבול מוכנות, עדיף הרבה יותר להשתמש בתבלינים רגילים. בתערובות תבלינים יש במרבית המקרים הרבה מלח ויחסים לא שווים של מרכיבי התיבול השונים על פי עלותם ליצרן. 
 
24. למרות התפיסה הרווחת שפירות הדר, ותפוזים במיוחד, הם מקורות מעולים לוויטמין C, כמות זהה של ברוקולי מכילה פי שתיים מהוויטמין החיוני הזה מאשר תפוז. 
 
עובדת אוכל
 
 
25. לא כל הדגים מספקים את אותם היתרונות הבריאותיים לגופינו, ויש אף סוגים מסוימים מהם כדאי להימנע. לחצו כאן כדי להכיר מגוון רחב של דגי מאכל וללמוד על תכונותיהם.
 
26. אם אתם מתבלים את האיטריות או הסושי שלכם ברוטב סויה, אתם כנראה חורגים מצריכת הנתרן (מלח) המומלצת ליום. הרוטב הזה מכיל כל כך הרבה מלחים שגם מסוגים מופחתי נתרן כדאי מאוד להיזהר.
 
 
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: