maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

אחסון חכם להארכת חיי המדף של המזון

בכל חודש קורה אותו הדבר - אנו קונים יותר מדי מצרכים, לא מספיקים לאכול את הכל לפני שהמצרכים מתקלקלים, ובסוף אנו זורקים הכל לפח. מעכשיו תוכלו למנוע את התופעה המרגיזה באמצעות אחסון חכם יותר של המזונות השונים, אשר יגרום להארכת חיי המדף שלהם באופן משמעותי. הכירו את 13 הטיפים שהולכים להציל לכם את המזווה!

 

1. שמן זית

שמן הזית יכול להתקלקל מהר מאוד, גם אם מצויין אחרת על האריזה, ולכן חשוב לדעת כיצד יש לשמור אותו כך שהשמן יחזיק מעמד זמן רב ככל האפשר. כדי לחסוך בכסף, אכן מומלץ לקנות מיכלים גדולים של שמן זית, אך את המיכלים האלה מומלץ לשמור במקרר. השמן אמנם הופך לעכור ומוצק יותר בקור, אך כשמוציאים אותו מן המקרר הוא חוזר למוטב. כדי שלא תאלצו לחכות, שמרו כמויות קטנות של שמן מחוץ למקרר לשימוש מיידי, אך גם אותם חשוב לשמור במקום קריר ומוצל, עם עדיפות לבקבוקים כהים או אטומים.

אחסון מזונות

 

2. פטריות

הפטריות שאנו קונים בחנות מגיעות עטופות בניילון נצמד, אך שיטת אחסון זו רק מזיקה לפטריות וגורמת להן להתקלקל במהירות בעקבות כליאת הלחות בתוך הניילון. כדי לשמור על הפטריות שלכם לאורך זמן, אחסנו אותן בשקית נייר אטומה ושמרו עליהן בפינה קרירה ומוצלת, או במקרר. כאשר הפטריות חשופות ליותר מדי לחות הגוף העדין שלהם מתרכך ונשבר בקלות.

אחסון מזונות

 

3. גבינה צהובה

את הגבינות הצהובות רובנו שומרים במגירה מותאמת במיוחד במקרר, אבל גם אז הגבינה שלנו מתייבשת במהירות מפתיעה. כדי לשמור על טריות הגבינה, עלינו לדעת איך לעטוף אותה. רוב הגבינות שאנו קונים מהמעדנייה בסופר מגיעות עטופות בנייר פרגמנט, ומומלץ לעטוף כך גם גבינות שנקנו באריזת פלסטיק (ניתן להשתמש גם בנייר אפייה). בנוסף לנייר הפגרמנט, חשוב לא לאטום את הגבינה לגמרי בתוך עטיפת פלסטיק, כיוון שהמחסור בחמצן הוא שגורם לגבינה להתייבש במהירות.

אחסון מזונות

 

4. חמאה

אם אתם יכולים להבחין שצבעה של החמאה בהיר יותר מבפנים מאשר מבחוץ, זהו סימן לכך שהחמאה כבר התחילה לעבור חמצון וכי אינה טרייה. כאשר אנו שומרים חמאה במקרר היא נשמרת ל-4 חודשים בערך, אבל במקפיא היא יכולה להחזיק עד שנה שלמה. השאירו את החמאה עטופה בנייר, עטפו אותה בשכבה כפולה של שקיות המתאימות להקפאה ושמרו במקפיא. בנוסף להארכת חיי החמאה, ההקפאה גם תמנע ממנה לספוג ריחות של מזונות אחרים, כפי שקורה לה במקרר.

אחסון מזונות

 

5. סוכר חום

הסוכר החום הוא בריא יותר, ולדעתם של רבים, גם טעים יותר מהסוכר הלבן המעובד, אבל כל מי שניסה לאחסן סוכר חום בבית יודע כי הוא נוטה ליצור גושים ולהתקשות. הגושים נוצרים בסוכר החום בעקבות הלחות המצוייה במיכל. כדי להאריך את חיי הסוכר החום, שמרו אותו במיכל פלסטיק אטום היטב, והוסיפו למיכל גם כמה חתיכות מרשמלו, פרוסת לחם או פרוסת תפוח, כדי שאלה יספגו את הלחות וישמרו על הסוכר יבש ומופרד.

אחסון מזונות

 

6. מיונז

כאשר אנו שומרים מיונז במקרר, הטמפרטורות הנמוכות הן שגורמות לשמן להיפרד מהממרח עצמו, למרקם החלק להיעלם ולמוצר עצמו להתקלקל יותר מהר באופן יחסי. כדי למנוע את הפרדת השמן מהמיונז, כל שאתם צריכים לעשות הוא פשוט להקפיד לשמור את מיכל המיונז בדלת המקרר. בכל פעם שאנו פותחים את המקרר המוצרים המאוחסנים בדלת מתחממים לרגע. חום זה מספיק כדי למנוע את הפרדת השמן ולשמור על המיונז לאורך זמן רב יותר.

אחסון מזונות

 

7. קמח מלא

הקמח המלא עשיר בשמנים טבעיים, ולכן הוא נוטה להתקלקל יותר בקלות אם שומרים אותו לאורך זמן במזווה. אם אתם לא משתמשים בקמח מלא באופן קבוע, אלא רק מדי פעם, כדאי לכם לאחסן אותו במיכל אטום לאוויר, ולהכניס אותו למקרר, בו הוא יישמר עד 6 חודשים. כדי לגלות אם הקמח המלא עוד טוב לאכילה, פשוט הריחו אותו, הוא אמור להיות כמעט חסר ריח. אם אתם מריחים ריח חריף או מריר, סימן שהקמח מקולקל.

אחסון מזונות

 

8. סירופ מייפל

תכולת הסוכר הגבוהה שבסירופ המייפל הטבעי מגינה עליו מפני קפיאה, ולכן ניתן לשמור את סירופ המייפל במקפיא כדי לשמור עליו לאורך זמן. חשוב לציין כי מיכל סירופ מייפל שעוד לא נפתח יכול להישאר כך במשך שנים במזווה, אך ברגע שפתחנו את המיכל, מומלץ להעביר אותו למקפיא, בו הוא יישמר עד שנה. מומלץ להקפיא אך ורק סירופ מייפל טהור, שאינו מכיל חומרים נוספים שעלולים לקפוא.

אחסון מזונות

 

9. תבלינים אדומים

אור השמש וחום יכולים לגרום לתבלינים אדומים, כגון פפריקה או אבקת צ'ילי, לאבד מטעמם, צבעם וניחוחם. כדי לשמור על התבלינים מפני פגיעה, פשוט הכניסו אותם לשקית ניילון אטומה לאוויר, ואחסנו אותה במקרר. הדבר נכון לגבי כל התבלינים האדומים.

אחסון מזונות

 

10. דבש

אחד הדברים המדהימים ביותר לגבי דבש הוא שהוא לעולם לא מתקלקל, אתם אפילו יכולים לאכול דבש בן 5,000 שנים, אם רק תמצאו אותו. הבעיה בדבש שנשמר לאורך זמן היא הופעת גבישי הסוכר שהורסים את המרקם הצמיגי של הדבש. כדי להעלים את גבישי הסוכר בקלות, פשוט חממו סיר קטן עם מים, והכניסו אליו את צנצנת הדבש. ערבבו את הדבש המתחמם עד להעלמת כל הגבישים.

אחסון מזונות

 

11. תפוחי אדמה

נראה שלתפוחי האדמה חשוב מאוד לבחור את השכנים שלהם בקפידה, כיוון שהאחסון שלהם לצד מוצרים שונים משפיע על משך הזמן שהם נשמרים בצורה טובה במזווה. אם תאחסנו את תפוחי האדמה שלכם ליד הבצלים, תפוחי האדמה יתקלקלו מהר יותר, מצד שני, אם תשמרו את תפוחי האדמה לצד תפוחי עץ, הדבר יאט בצורה ניכרת את נביטת ה-"עיניים" של תפוחי האדמה, שהן רעילות למאכל.

אחסון מזונות

12. חמאת בוטנים

חמאות בוטנים טבעיות הן ממרח פלא טעים המכיל יתרונות בריאותיים רבים. הצד הבעייתי שבחמאת הבוטנים הטבעית הוא ההפרדה שנוצרת בין הממרח עצמו לבין השמן. כדי להימנע מערבוב הממרח בכל פעם שתרצו להשתמש בו, פשוט שמרו את הצנצנת הפוכה, והקפידו להפוך אותה מדי שבועיים. בצורה זו השמן שצף למעלה ונאגר ליד המכסה ינוע דרך הממרח ויחזיר לו את המרקם החלק שלו.

אחסון מזונות

 

13. בצלים

שיטה זה נשמעת אולי קצת מוזרה, אבל זו היא ללא ספק השיטה הטובה ביותר לאחסון של בצל יבש ובצל סגול. הכינו שרוול בודד מגרביון ישן, הכניסו לתוכו בצל אחד וקשרו קשר אחריו. הכניסו בצל נוסף, וקשרו אחריו גם קשר. המשיכו להכניס כך את כל הבצלים, ולהפריד אותם עם קשרים כדי לגרום להם להישאר טריים עד 8 חודשים. הגרביון מאפשר ללחות להתנדף מסביבת הבצל, אך מאפשר לבצל לנשום כרגיל, וכך הוא נשמר לאורך זמן.

אחסון מזונות

מקור: רעיה ראובן
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: