maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

היתרונות הבריאותיים של אורגנו

היוונים הקדמונים השתמשו באורגנו להכנת רטיות לטיפול בפצעים ובשרירים כואבים. הרפואה הסינית המסורתית משתמשת באורגנו להקלה על חום, הקאות, שלשול, צהבת וגרד בעור. באירופה, אורגנו משמש לשיפור העיכול ולהקלה על שיעול, ועבור רובינו, אורגנו זה התבלין הזה ששמים על הפיצה. מה יש בתבלין הנפוץ שכל כך בריא לנו?

לאורגנו תכונות אנטיבקטיריאליות חזקות, וזאת הודות לשמן שבו המכיל קארבקרול ותימול. שני חומרים אלו הוכחו כקוטלי חיידקים יעילים, בפרט בהרעלות מזון. התימול מסייע גם בשחרור ליחה המצטברת במערכת הנשימה, ומשמש כתרופה יעילה נגד שיעול.

אורגנו

מעבר לתכונות האנטיבקטיריאליות, לאורגנו יש תכונות מועילות נוספות:

1. נוגד חמצון חזק - התימול והחומצה הרוזמרינית, הופכים אותו לנוגד חימצון חזק, אשר מסייע למנוע נזקים בתאי הגוף. ליתר דיוק יש באורגנו תכונות נוגדות חמצון הגבוהות פי 42 מתפוח ופי 12 מתפוז. נתונים אלה מחזקים את הסיבות מדוע הוא נחשב יעיל במניעת סוגי סרטן שונים, כמו גם באנטיאייג'ינג.

2. מחטא - שמן אורגנו מחטא, ממריץ, משכך גזים ומעודד הזעה.

3. הפרעות עיכול - יעיל להפרעות עיכול, ליחה וגזים. לטיפול בעיכול לא תקין או להרגעת שיעול, מומלץ לחלוט 1-2 כפות אורגנו טרי במים רותחים למשך 10 דק', להניח להתקרר ולשתות.

4. טיפול בכאבים - שימוש חיצוני בעלים מיובשים של אורגנו טוב להורדת נפיחויות והרגעת כאבי שרירים ומפרקים.

 

מכירים שימושים נוספים ותרופות סבתא לאורגנו? שתפו אותנו!

מקור תמונה: FreeDigitalPhotos.net

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: