header

מתכון להכנת מרשמלו ביתי

למרות שהחטיפים המלוחים הם אהובים במיוחד בארץ, לפעמים צריך גם משהו מתוק כדי להפוך את היום לטוב יותר.

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון להכנת מרשמלו ביתי
רכיבים למרשמלו:
ג'לטין - 3-4 כפות
סוכר - 2 כוסות
אבקת סוכר - 1 כוס
מים - 1 כוס (קרים)
סירופ תירס - ½ כוס
מלח - ¼ כפית
אופן הכנת המרשמלו:
  1. מלאו קערה ב-½ כוס מים קרים והוסיפו להם את הג'לטין. הניחו לתערובת לנוח מעט.
  2. בסיר קטן, בשלו את הסוכר, סירופ התירס, ½ כוס מים והמלח על אש נמוכה.
  3. הגבירו את האש לבינונית והביאו את התערובת לרתיחה, מבלי לערבב אותה. בשלו במשך כ-12 דקות.
  4. מזגו את תערובת הסוכר מהסיר אל קערת הג'לטין. ערבבו עד להמסה של הג'לטין.
  5. טרפו את התערובת במערבל מזון עד לקבלת תערובת לבנה, סמיכה וגדולה פי 3 בערך.
  6. בקערה נפרדת, טרפו את חלבוני הביצים עד ליצירת גבעות יציבות. קפלו את החלבונים הטרופים ואת תמצית הווניל לתוך תערובת הסוכר עד לקבלת תערובת אחידה.
  7. שמנו את הדפנות והתחתית של תבנית מלבנית ופזרו עליהם מעט אבקת סוכר. העבירו את התערובת לתבנית האפייה, נפו ¼ כוס אבקת סוכר מעל והמתינו כ-3 שעות עד שהמרשמלו יתקרר.
  8. השתמשו בסכין כדי להפריד את התערובת מהתבנית, וחתכו את המרשמלו לחתיכות קטנות.
מקור: אורית זאבי
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.