למרות שהחטיפים המלוחים הם אהובים במיוחד בארץ, לפעמים צריך גם משהו מתוק כדי להפוך את היום לטוב יותר.
אופן הכנת המרשמלו:
-
מלאו קערה ב-½ כוס מים קרים והוסיפו להם את הג'לטין. הניחו לתערובת לנוח מעט.
-
בסיר קטן, בשלו את הסוכר, סירופ התירס, ½ כוס מים והמלח על אש נמוכה.
-
הגבירו את האש לבינונית והביאו את התערובת לרתיחה, מבלי לערבב אותה. בשלו במשך כ-12 דקות.
-
מזגו את תערובת הסוכר מהסיר אל קערת הג'לטין. ערבבו עד להמסה של הג'לטין.
-
טרפו את התערובת במערבל מזון עד לקבלת תערובת לבנה, סמיכה וגדולה פי 3 בערך.
-
בקערה נפרדת, טרפו את חלבוני הביצים עד ליצירת גבעות יציבות. קפלו את החלבונים הטרופים ואת תמצית הווניל לתוך תערובת הסוכר עד לקבלת תערובת אחידה.
-
שמנו את הדפנות והתחתית של תבנית מלבנית ופזרו עליהם מעט אבקת סוכר. העבירו את התערובת לתבנית האפייה, נפו ¼ כוס אבקת סוכר מעל והמתינו כ-3 שעות עד שהמרשמלו יתקרר.
-
השתמשו בסכין כדי להפריד את התערובת מהתבנית, וחתכו את המרשמלו לחתיכות קטנות.
מקור: אורית זאבי