טפנד הזיתים הוא ממרח ים תיכוני בעל ניחוח וטעם ייחודיים. הממרח מתאים במיוחד לכריכים המכילים בשר. ניתן להכין את המתכון עם זיתים שחורים או ירוקים, לבחירתכם.
אופן הכנת הטפנד זיתים:
-
שלבו את הזיתים, השום, האנשובי והצלפים יחד עם כף אחת של שמן הזית במעבד מזון.
-
הפעילו את מעבד המזון למשך 20 שניות, קפלו את שאריות הרוטב מדפנות הכלי והוסיפו את שארית שמן הזית.
-
המשיכו לערבל, עד להגעה למרקם אחיד.
-
אחסנו במיכל סגור ובקירור.
טיפ השף:
השתמשו בזיתים שחורים להכנת ממרח כהה, ירוקים להכנת ממרח בהיר או שילוב של שני הצבעים לקבלת ממרח בגוון ביניים.
מקור: רונית מיכאל