תהליך ההכנה דומה לזה של החומוס, אך בסיס הבוטנים יספק טוויסט מעניין. את הבוטנים יש לבשל לפני הכנת המטבל. הבוטנים המבושלים בריאים יותר מכל סוג אחר של בוטן, ומכילים נוגדי חימצון רבים.
רכיבים לממרח חומוס בוטנים:
אופן הכנת הממרח חומוס בוטנים:
-
השתמשו בבוטנים טריים, כשהקליפה עוד עליהם.
-
שימו את הבוטנים בסיר עם מים, הוסיפו מעט מלח, ובשלו עד להתרככות קליפת הבוטן. הבישול יכול לקחת כשעה.
-
הניחו להתקרר מעט ואז קלפו את הבוטנים המבושלים.
-
במעבד מזון, טיחנו את הבוטנים, הטחינה, מיץ הלימון, הכמון, הפלפל והשום. השתמשו בפולסים קצרים עד ליצירת התערובת.
-
כשמעבד המזון עדיין פועל, יש להוסיף את שמן הזית באיטיות.
-
המשיכו לטחון את המטבל, תוך הוספת כפית מים בכל פעם, עד אשר התערובת תהפוך לאחידה וחלקה. תבלו במלח לפי הטעם.
-
המשיכו לטחון את המטבל, תוך הוספת כפית מים בכל פעם, עד אשר התערובת תהפוך לאחידה וחלקה. תבלו במלח לפי הטעם.
-
מומלץ להגיש עם פיתה מתובלת.
מקור: יוספה בלום