מעוניינים להכין קינוח שישמח את כל המבוגרים? הריבה הבאה כוללת רום, אננס וקרם קוקוס, והטעם שלה יפתיע את האורחים שלכם ללא צל של ספק. תוכלו לחתוך מספר קרואסונים או טוסטים, ולהגיש לצד צלוחיות ריבה קטנות.
מקור תמונה:
food
אופן הכנת הריבת פינה קולדה:
-
הסירו את הקצף וצקו את הריבה לצנצנות מעוקרות עד לגובה של כסנטימטר מהשפה. נגבו שאריות מהשפה.
-
עקרו את הצנצנות המיועדות לריבה: הניחו אותן בסיר עם מים חמימים, הביאו לרתיחה ובשלו במשך 10 דקות על חום בינוני. הפכו אותן על גביי מגבת וייבשו, ולאחר שהן מתייבשות העבירו לתנור ל-10 דקות וחממו בחום של כ-110 מעלות.
-
בסיר כבד בעל תחתית עבה, ערבב את מחית האננס, קרם הקוקוס, הרום ומיץ הלימון.
-
הוסיפו סוכר והביאו לרתיחה על אש גבוהה. המשיכו להרתיח את התערובת במשך 3 דקות נוספות, תוך כדי ערבוב.
-
הסירו מהאש והוסיפו פנימה את הפקטין תוך כדי ערבוב.
-
אטמו היטב את הצנצנות, והניחו בעדינות בתוך סיר עם מים רותחים למשך 5 דקות. לאחר מכן הוציאו בזהירות ואפשרו להן להתייבש בטמפרטורת החדר.
מקור תמונה:
food
-
בדקו שהצנצנות נותרו אטומות היטב ואחסנו במקרר עד לצריכה. ניתן להשתמש בריבה במשך כ-3 שבועות.