header

מתכון לריבת צ'ילי

חובבי הצ'ילי לא יוכלו לוותר על המתכון הבא. הריבה הזו היא בעלת טעם חמצמץ שמשדרג כל מנה, וניתן לשלבה לצד מנה עיקרית ואפילו לצד קינוח, אם אתם חובבים קינוחים פחות מתוקים.

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לריבת צ'ילי מקור תמונה: alifeofgeekery
רכיבים לריבת צ'ילי:
צנצנות מעוקרות - 5 יח' (של 200 מ''ל, בהמשך יפורט כיצד לעקר את הצנצנות)
פלפלי צ'ילי - 100 גר' (אדומים)
סוכר - 1 קג'
חומץ תפוחים - 470 מ''ל
תפוחים - 3 גדולים
אופן הכנת הריבת צ'ילי:
  1. עקרו את הצנצנות המיועדות לריבה: הניחו אותן בסיר עם מים חמימים, הביאו לרתיחה ובשלו במשך 10 דקות על חום בינוני. הפכו אותן על גביי מגבת וייבשו, ולאחר שהן מתייבשות העבירו לתנור ל-10 דקות וחממו בחום של כ-110 מעלות.
  2. הניחו צלוחית קטנה במקרר לצינון.
  3. קצצו את פלפלי הצ'ילי והוציאו מהם את הגרעינים, ולאחר מכן ערבלו אותם בבלנדר.
  4. הסירו את הגבעולים של התפוחים, וחוררו כל תפוח במספר מקומות באמצעות מזלג. אין צורך לחתוך את התפוחים.
  5. העבירו את כל הרכיבים אל סיר כבד בעל תחתית עבה. מומלץ להעדיף סיר נירוסטה ולא ברזל, על מנת לא לפגוע בטעם הריבה. ערבבו והביאו לרתיחה של כ-15 דקות.
  6. כדי לבדוק שהריבה מוכנה, הוציאו את הצלוחית מהמקרר, הניחו בתוכה כף של ריבה והחזירו למקרר ל-2 דקות. לאחר כמן הוציאו את הצלוחית והעבירו עליה אצבע – אם הריבה מוכנה ולא נוזלית מדי, האצבע שלכם תותיר עקבות ברורים. אם היא נוזלית, המשיכו להרתיח את הריבה ובצעו את הבדיקה פעם נוספת כעבור 5 דקות.
  7. לאחר שהריבה עברה את "מבחן הצלוחית", הוציאו את התפוחים מהתערובת והסירו קצף שהצטבר בחלקה העליון.
  8. קחו את הצנצנות ומלאו אותן בריבה באמצעות משפך.
  9. אטמו את הצנצנות היטב ואפשרו להן להצטנן. ניתן להעביר למקרר ולאחסן במשך כ-3 שבועות. preperation מקור תמונה: alifeofgeekery
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.