header

מתכון לחמאת בוטנים ביתית

הממרח הטעים והבריא הופך להיות אף יותר בריא, כאשר אתם מכינים אותו בעצמכם בעזרת מרכיבים הידועים לכם.

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לחמאת בוטנים ביתית
רכיבים לחמאת בוטנים:
בוטנים - 2 כוסות (קלופים, לא קלויים ולא מומלחים.)
שמן בוטנים - 1 כפית (לא חובה, יוצר מרקם עשיר יותר)
דבש - 1 כפית (לא חובה, ליצירת חמאת בוטנים מתוקה)
מלח - ½ כפית
אופן הכנת החמאת בוטנים:
  1. חממו תנור לחום של 180° מעלות, וקלו בו את הבוטנים במשך 10 דקות.
  2. העבירו את הבוטנים למעבד מזון, והפעילו אותו בפולסים קצרים, עד לריסוק הבוטנים.
  3. הפעילו את מעבד המזון בצורה רצופה במשך דקה אחת. אספו את הבוטנים הגרוסים מדפנות הכלי, והחזירו אותם למרכז.
  4. הפעילו את מעבד המזון למשך דקה נוספת. הפעם, גרגרי הבוטנים יהפכו עדינים יותר, והתערובת תתחיל לקבל מרקם של ממרח.
  5. הפעילו את מעבד המזון בפעם השלישית, לדקה נוספת. אחרי פעם זו הבוטנים יקבלו מראה של חמאת בוטנים ומרקם אחיד.
  6. הוסיפו את השמן, הדבש והמלח.
  7. הפעילו את מעבד המזון למשך 2 דקות נוספות, עד לאיחוד המרכיבים. המשיכו לעבד עד להגעה למרקם הרצוי.
מקור: רונית מיכאל
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.