הממרח הטעים והבריא הופך להיות אף יותר בריא, כאשר אתם מכינים אותו בעצמכם בעזרת מרכיבים הידועים לכם.
אופן הכנת החמאת בוטנים:
-
חממו תנור לחום של 180° מעלות, וקלו בו את הבוטנים במשך 10 דקות.
-
העבירו את הבוטנים למעבד מזון, והפעילו אותו בפולסים קצרים, עד לריסוק הבוטנים.
-
הפעילו את מעבד המזון בצורה רצופה במשך דקה אחת. אספו את הבוטנים הגרוסים מדפנות הכלי, והחזירו אותם למרכז.
-
הפעילו את מעבד המזון למשך דקה נוספת. הפעם, גרגרי הבוטנים יהפכו עדינים יותר, והתערובת תתחיל לקבל מרקם של ממרח.
-
הפעילו את מעבד המזון בפעם השלישית, לדקה נוספת. אחרי פעם זו הבוטנים יקבלו מראה של חמאת בוטנים ומרקם אחיד.
-
הוסיפו את השמן, הדבש והמלח.
-
הפעילו את מעבד המזון למשך 2 דקות נוספות, עד לאיחוד המרכיבים. המשיכו לעבד עד להגעה למרקם הרצוי.
מקור: רונית מיכאל