את הבייגלים האמריקאיים ניתן לרכוש בכל חנות ובית קפה ברחבי ארצות הברית, ורבים לא מתחילים את היום בלי בייגל אחד לפחות. בעזרת המתכון שלפניכם תוכלו להתחיל את הבוקר שלכם עם בייגל רגיל, או לגוון עם בייגל בציפוי שומשום, קצח, זרעי פשתן ועוד.
אופן הכנת הבייגל:
-
ערבבו קמח, אבקת אפייה ומלח בקערת מערבל מזון.
-
בקערה קטנה, ערבבו שמרים עם מים וסוכר. צקו את התערובת הזו לקערת המערבל והפעילו עד לקבלת תערובת במרקם אחיד. הוסיפו את השמן והמשיכו לערבל עד לקבלת בצק רך.
-
עטפו את הקערה במגבת מטבח ואפשרו לבצק לתפוח כשעה או עד שהוא יכפיל את נפחו.
-
בינתיים, שימו בסיר קטן את המים והסילאן, כסו והניחו להם להתאחד על אש נמוכה.
-
חממו את התנור ל-200 מעלות, רפדו תבנית בנייר אפייה ושמנו אותה.
-
קמחו משטח עבודה, הניחו עליו את הבצק וחלקו אותו לפי מספר הבייגלים שאתם רוצים להכין. רדדו כל חתיכה לעובי של 1 ס"מ וצרו במרכז כל אחת מהן חור.
-
בשלו את הכדורים עם החורים בסיר המים והסילאן למשך מספר שניות בכל צד, עד שהם יצופו. הוציאו את הכדורים מהמים וצננו במשך מספר דקות.
-
אם אתם מעוניינים להוסיף ציפוי, עכשיו זה הזמן.
-
הניחו את הבייגלים על תבנית האפייה, הכניסו לתנור למשך 15 דקות והגישו חם.
מקור תמונה:
Banalities
אופן הכנת הציפוי:
-
הברישו את הבייגלים בביצה טרופה וצפו בשומשום, פרג, מלח גס, פתיתי צ'ילי, עירית מיובשת, שמיר מיובש וכולי.