המתכון הבא לפרחי בצל מצוין לאירוח ולארוחות משפחתיות משותפות, פשוט מניחים את הצלחת במרכז השולחן, וכל אחד חוטף עלה כותרת פריך, וטובל אותו ברוטב המועדף עליו. גלו את סוד הקסם של הבצל הפורח ולמדו כיצד להכין אחד בעצמכם. זה רק נראה מסובך.
אופן הכנת הבצל בצורת פרח:
-
חתכו את ראשי הבצלים וקלפו אותם.
-
הניחו אותם על החלק הקטום וצרו כ-16 חתכים בכל בצל, במרחק ס"מ מהשורש.
-
הפכו את הבצלים והתחילו להפריד בין השכבות כדי ליצור "עלי כותרת". חשוב להפריד היטב, כיוון שאנחנו רוצים שכל עלה יהפוך לפריך וטעים.
-
השתמשו בכפית כדי להוציא את ליבות הבצלים. היזהרו לא להוציא יותר מדי כדי לא לפרק את כל המבנה.
-
ערבבו בקערה את הקמח יחד עם כל התבלינים.
-
בקערה נוספת שברו 3 ביצים.
-
טבלו את הבצלים בתוך קערת הקמח, מכל הצדדים.
-
טבלו את הבצלים בתוך הביצים, מכל הצדדים, ודאגו להכניס גם בין החריצים ובתוך "עלי הכותרת".
-
החזירו את הבצלים לקערת הקמח ופזרו קמח היטב מכל הצדדים, בין העלים, מבפנים ומבחוץ.
-
במחבת עמוקה או סיר חממו שמן שמספיק בעומקו כדי לכסות שלושה בצלים.
-
הכניסו את הבצלים לטיגון עמוק, כאשר השורש כלפי מעלה, לאחר 3-4 דקות, הפכו את הבצל וטגנו עוד 3-4 דקות.
-
הוציאו הבצל, נגבו עודפי שמן במטליות נייר והגישו כל עוד הוא חם.
טיפ השף:
רצוי להניח במרכז הבצל צלוחית עם כוס מהרוטב המועדף עליכם, בו תוכלו לטבול את עלי הבצל הפריכים.
מקור: דב לוין