יש הרבה מנות יווניות שיכולות להתמודד על תואר "המאכל היווני הלאומי", אבל אין ספק שהפסולדה, מרק השעועית המסורתי, מתעלה על כולם, בעיקר בעיניי היוונים עצמם. הפסולדה היא מנת מרק עשירה, סמיכה, שופעת טעמים וירקות טריים, המעניקים לה ערך תזונתי ובריאותי מכובד.
מקור תמונה:
Silar
אופן הכנת המרק שעועית:
-
הניחו את השעועית בסיר וכסו אותה במים קרים.
-
הביאו את הסיר לרתיחה ואז הנמיכו מעט את הלהבה והמשיכו בבישול של 30-35 דקות, עד שהשעועית מתרככת מעט. העבירו השעועית למסננת והניחו אותה בצד.
-
שמנו מחבת עמוקה ב-3-4 כפות שמן, הכניסו לתוכה את הירקות הקצוצים והחלו לערבב תוך כדי טיגון, כ-2 דקות.
-
הוסיפו למחבת את רסק העגבניות והמשיכו בטיגון עוד דקה.
-
הוסיפו למחבת את השעועית מהמסננת. שפכו בזהירות פנימה מים רותחים בכמות שתכסה את השעועית ומעט יותר מכך, וערבבו קלות.
-
סגרו את המחבת ובשלו על להבה קטנה למשך 35 דקות, עד שהשעועית מתרככת לחלוטין.
-
לקראת תום הבישול, מזגו לתוך המחבת את שמן הזית ותבלו במלח ובפלפל. המשיכו לחמם על להבה קטנה עוד מספר דקות, עד שהמרק נהפך לסמיך וקרמי.
טיפ השף:
הגישו את הפסאלודה חמה בליווי זיתי קלמטה ופרוסות לחם כפרי.