לא ניתן לדבר על המטבח האיטלקי בלי להזכיר לפחות סוג אחד של מנת פסטה, כמו פוטנסקה, עם טעמה החמצמץ והנהדר. השילוב בין טונה, ירקות ופסטה יוצר ארוחה בפניי עצמה, שמושלמת לצהריים או לארוחת ערב קלילה.
רכיבים ללינגוויני פוטנסקה:
אופן הכנת הלינגוויני פוטנסקה:
-
בסיר גדול, הביאו מים לרתיחה, הוסיפו להם מלח ופסטה ובשלו עד שהיא מוכנה.
-
בינתיים, במחבת גדולה ועל אש בינונית, חממו את שמן הזית, הוסיפו צ'ילי ושום וטגנו עד שיצלו קלות.
-
הוסיפו למחבת צלפים וזיתים וטגנו במשך 2 דקות. הוסיפו את העגבניות בלבד (בלי הנוזלים) ורסקו אותן בעזרת כף עץ גדולה.
-
בשלו את העגבניות עד שהן מתייבשות מעט, כ-2 דקות, והוסיפו את נוזלי השימור שלהן, וכן מלח, פלפל שחור ובזיליקום.
-
בשלו את הרוטב עד שהוא מסמיך והוסיפו את הטונה עם הנוזלים שלה.
-
סננו את הפסטה ושמרו ½ כוס מהנוזלים שלה בצד. החזירו את הפסטה לסיר, הוסיפו לה את הרוטב ונוזלי הבישול שלה, ערבבו והגישו חם.