מנה נהדרת שיכולה לשמש כמנת פתיחה, כארוחת ערב קלילה או כנשנוש בריא לאורחים כשלא מתקיימת סעודה.
אופן הכנת הקסדייה פורטבלו:
-
הברישו את הפטריות בשמן (כף אחת), ותבלו אותן בפלפל ומלח לפי הטעם.
-
חממו מחבת גריל על להבה בינונית, העבירו אליה את הפטריות המתובלות וכסו את המחבת עם מכסה. טגנו את הפטריות על כל צד במשך 10-8 דקות.
-
מרחו צד אחד של הטורטיות עם כפית השמן שנותרה. הכניסו את הפטריות המוכנות אל תוך הטורטיות, הוסיפו גבינת צ'דר לכל טורטייה וקפלו אותן לחצי כך שתוכלו לסגור אותן.
-
לאחר מכן, הכניסו את הטורטיות לתוך מחבת הגריל, כסו אותן עם מכסה וטגנו עד שהגבינה תימס והטורטיות יהפכו לפריכות, כ-3-1 דקות לכל צד לערך.
-
לבסוף, סדרו את הטורטיות הממולאות על צלחת, והגישו כשהן חמות.
מקור: דנה ת.