כולנו מכירים את עוגיות השוקולד צ'יפס המתוקות, אך במתכון הזה תחליפו את המתיקות במליחות על ידי החלפת השוקולד צ'יפס בשבבי תפוח אדמה. אל תדאגו, הן עדיין יהיו מעט מתוקות בזכות הקרמל שתוסיפו מעל.
אופן הכנת העוגיות:
-
הקרימו את החמאה עם הסוכר למשך כ-10 דקות, עד שנוצרת תערובת אוורירית.
-
הוסיפו את תמצית הווניל וחצי מכמות הקמח וערבבו את הכל עם מיקסר.
-
הוסיפו את שאר הקמח, ערבבו שוב עם מיקסר, הוסיפו את תפוח האדמה המגורד, ערבבו באופן ידני וצרו מהבצק שקיבלתם עיגולים קטנים.
-
אפו את הבצק בתנור על חום של 180 מעלות במשך 15-18 דקות, עד שהקצוות שלו מתחילות להשחים.
-
המיסו במחבת את סוכריות הכרמל יחד עם השמנת המתוקה, והזליפו את הקרמל על גבי העוגיות.
-
פזרו במהירות מלח גס על גבי העוגיות והגישו.