החטיף המושלם הזה נראה כמו מאכל מטוגן מעורר תיאבון, ואף אחד לא יאמין כשתספרו לו מה מסתתר בתוכו – מלפפון חמוץ! אם זה נשמע לכם מוזר, הרי לכם סיבה נוספת לנסות את המתכון הזה, משום שאחרי שתטעמו אותו לא תבינו איך לא שמעתם עליו לפני.
אופן הכנת החטיף האפוי:
-
חממו את התנור מראש ל-220 מעלות.
-
הכניסו למעבד מזון את פירורי הלחם, קמח התירס, כף אחת של קורנפלור, מלח שום וכמון. הפעילו בפולסים קצרים עד שפירורי הלחם הופכים לקטנים יותר.
-
מלאו קערה אחת בחצי כוס קורנפלור, קערה אחרת בתערובת של ריוויון, ביצה וחרדל דיז'ון, וקערה אחרונה שתכיל את פירורי הלחם והתבלינים שנותרו.
-
הניחו את הקערות אחת לצד השנייה וטבלו את חתיכות המלפפונים החמוצים בתוכן לפי הסדר הבא: קודם בקערת הקורנפלור (ודאו שהמלפפון החמוץ מכוסה מכל צדיו), לאחר מכן בתערובת הריוויון ולבסוף בתערובת פירורי הלחם. הניחו את חתיכות המלפפון החמוץ בצד עד שתסיימו לעשות זאת עם כולן.
-
צפו תבנית אפייה בנייר אפייה, הזליפו עליו כף שמן זית והניחו עליו את חתיכות המלפפון החמוץ שהכנתם. לאחר מכן הזליפו מעל למלפפונים החמוצים עוד כף אחת של שמן זית.
-
אפו במשך 8 דקות, הפכו את המלפפונים החמוצים, הזליפו עליהם את כף שמן הזית הנותרת ואפו במשך 8 דקות נוספות, עד שהם מזהיבים.
-
בזמן שאתם אופים את המלפפונים החמוצים, השתמשו במעבד מזון כדי לשלב את כל הרכיבים הנותרים ליצירת רוטב הראנץ'. שמרו אותו במקרר לפני השימוש.
אופן הכנת הרוטב ראנץ':
-
הכניסו למעבד המזון את כל הרכיבים, הפעילו בפולסים קצרים עד להיווצרות מרקם חלק ואחיד.