header

מתכון למלפפון חמוץ מצופה ואפוי

החטיף המושלם הזה נראה כמו מאכל מטוגן מעורר תיאבון, ואף אחד לא יאמין כשתספרו לו מה מסתתר בתוכו – מלפפון חמוץ! אם זה נשמע לכם מוזר, הרי לכם סיבה נוספת לנסות את המתכון הזה, משום שאחרי שתטעמו אותו לא תבינו איך לא שמעתם עליו לפני.

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון למלפפון חמוץ מצופה ואפוי מקור תמונה: veggieandthebeastfeast
רכיבים לחטיף האפוי:
מלפפונים חמוצים - 5 (חתוכים לחתיכות בעובי 6.5 מ"מ, מומלץ שלא להשתמש במלפפון חמוץ חתוך מראש, שכן החתיכות אינן עבות מספיק)
קורנפלור - ½ כוס + 1 כף
ביצה - 1
ריוויון - ½ כוס
חרדל דיז'ון - 1 כפית
פירורי לחם פנקו - ½ כוס (פנקו - פירורי לחם יפניים)
קמח תירס - 2 כפות
מלח שום - ½ כפית
כמון - ¼ כפית
שמן זית - 3 כפות
רכיבים לרוטב ראנץ':
שמנת חמוצה - 2 כפות
מלח גס - ½ כפית
פלפל שחור - ¼ כפית
פלפל קאיין - קמצוץ
שמיר - ½ כפית
פטרוזיליה - ½ כפית
אופן הכנת החטיף האפוי:
  1. חממו את התנור מראש ל-220 מעלות.
  2. הכניסו למעבד מזון את פירורי הלחם, קמח התירס, כף אחת של קורנפלור, מלח שום וכמון. הפעילו בפולסים קצרים עד שפירורי הלחם הופכים לקטנים יותר.
  3. מלאו קערה אחת בחצי כוס קורנפלור, קערה אחרת בתערובת של ריוויון, ביצה וחרדל דיז'ון, וקערה אחרונה שתכיל את פירורי הלחם והתבלינים שנותרו.
  4. הניחו את הקערות אחת לצד השנייה וטבלו את חתיכות המלפפונים החמוצים בתוכן לפי הסדר הבא: קודם בקערת הקורנפלור (ודאו שהמלפפון החמוץ מכוסה מכל צדיו), לאחר מכן בתערובת הריוויון ולבסוף בתערובת פירורי הלחם. הניחו את חתיכות המלפפון החמוץ בצד עד שתסיימו לעשות זאת עם כולן.
  5. צפו תבנית אפייה בנייר אפייה, הזליפו עליו כף שמן זית והניחו עליו את חתיכות המלפפון החמוץ שהכנתם. לאחר מכן הזליפו מעל למלפפונים החמוצים עוד כף אחת של שמן זית.
  6. אפו במשך 8 דקות, הפכו את המלפפונים החמוצים, הזליפו עליהם את כף שמן הזית הנותרת ואפו במשך 8 דקות נוספות, עד שהם מזהיבים.
  7. בזמן שאתם אופים את המלפפונים החמוצים, השתמשו במעבד מזון כדי לשלב את כל הרכיבים הנותרים ליצירת רוטב הראנץ'. שמרו אותו במקרר לפני השימוש.
אופן הכנת הרוטב ראנץ':
  1. הכניסו למעבד המזון את כל הרכיבים, הפעילו בפולסים קצרים עד להיווצרות מרקם חלק ואחיד.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.