בנוסף לשלל המנות שניתן להכין בעזרתה, כרובית היא גם מרכיב נפלא לשילוב ברטבים שונים במקום שמנת. המתכון הבא מאפשר לכם להפוך את הכרובית לרוטב נהדר עבור מנות פסטה בטעם שונה וייחודי מזה שהתרגלתם אליו, וכזה שמובטח שתתאהבו בו.
אופן הכנת הפטוצ'יני:
-
בסיר בינוני מחממים כוס מים ומוסיפים את הכרובית. כאשר המים מתחילים לבעבע מכסים את הסיר, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל כ-10 דקות. בינתיים מטגנים את הבצל במחבת נפרדת, עד שהוא מזהיב ומבשלים את הפסטה בסיר נוסף.
-
מעבירים את הכרובית והמים לבלנדר, מוסיפים שמן זית ומלח גס, ומערבלים עד שהמרקם נהיה חלק.
-
כשהפסטה מוכנה מסננים אותה מהסיר ושופכים מעליה את הרוטב ואת הבצל המטוגן.
-
מקשטים בפטרוזיליה או עירית ומגישים.
מקור: דורית פ.