ארוחות עם עוף הן תמיד אהודות וכאשר מצוותים אותן לפירות נהדרים, כמו שזיפים, מקבלים מאכל טעים במיוחד שאהוב גם על ילדים שלא תמיד ששים לאכול שילובים לא שגרתיים.
מקור תמונה:
PnP!
אופן הכנת העוף בשזיפים:
-
חממו תנור ל-200 מעלות, רפדו תבנית בנייר אפייה ושמנו אותו קלות.
-
הניחו את הירכיים על תבנית האפייה, טפטפו עליהן שמן ועסו אותן היטב עם מלח ופלפל. הכניסו לתנור למשך 30 דקות והפכו מדי פעם.
מקור תמונה:
muora Follow
-
הוציאו את התבנית מהתנור ופזרו על העוף חתיכות צ'ילי, ג'ינג'ר ושיני שום. החזירו לתנור ל-10 דקות נוספות.
-
הוציאו את התבנית מהתנור, הניחו צמוד לירכיים את השזיפים, טפטפו רוטב סויה מעל והחזירו לתנור ל-10-15 דקות או עד שהשזיפים מתרככים ומגירים נוזלים.
-
הוציאו את התבנית, הזליפו על העוף את הנוזלים שנקוו, הניחו בצד ל-10 דקות לספיגת טעמים והגישו עם כוסברה טרייה מעל.